23.-26.11. Uutisia – Strasbourgin täysistuntoviikko


 

VIIKON TEEMA: PARLAMENTTI PÄÄTTI KANNASTAAN KÖÖPENHAMINAN NEUVOTTELUIHIN

  

Tällä viikolla parlamentti äänesti Kööpenhaminan ilmastokokousesta koskevasta päätöslauselmasta. Tärkein kysymys oli se, kuinka paljon EU:n pitäisi auttaa kehitysmaita ilmastotoimissa. Vihreät ovat vaatineet, että EU:n taloudellisesta tuesta ja panoksesta on annettava riittävän suuri tarjous, jotta voidaan turvata neuvottelujen eteneminen Kööpenhaminassa. Päätöslauselman saatiinkin vaatimus, että panostuksen tulisi nousta vähintään 30 miljardiin vuodessa vuoteen 2020 mennessä.

Lue Hassin tiedote http://tinyurl.com/ykynmh8

 

 

MUUTA ASIALISTALLA: TUKHOLMAN OHJELMA, KANSALAISTEN MAKSUTIETOJEN JAKOA YHDYSVALTOJEN KANSSA, NAISIIN KOHDISTUVAN VÄKIVALLAN TORJUNTA SEKÄ LUX-ELOKUVAPALKINTO

 

 

Tällä viikolla käsiteltiin myös oikeus- ja sisäasioiden Tukholman viisivuotisohjelmaa, josta Eurooppa-neuvosto päättää 10.12. Ennen Lissabonin sopimuksen voimaantuloa 1.12. parlamentilla ei ole neuvoston kanssa yhtäläistä lainsäädäntövaltaa oikeus- ja sisäasioissa, joten parlamentti antoi ohjelmasta ainoastaan päätöslauselman. Sen mukaan kansalaisten oikeuksia ja vapauksia ei saa alistaa turvallisuudelle. Parlamentti hyväksyi myös Hautalan vaatimuksen ihmisoikeuksien valtavirtaistamisesta ulkopolitiikan kaikille aloille.

Lue Hautalan tiedote: http://www.heidihautala.fi/2009/11/perusoikeudet-tukholman-ohjelman-lahtokohdaksi/

 

 

Viime viikolla paljastui, että ministerineuvosto on Euroopan parlamenttia tiedottamatta valmistellut ns. SWIFT-sopimusta, joka jatkaisi EU-kansalaisten maksutietojen jakamista Yhdysvaltojen kanssa löisin ehdoin aina vuoteen 2011. Mikäli kaikki EU-maat hyväksyvät sopimuksen marraskuun loppuun mennessä, astuu se voimaan. Hautala pitää sopimusta erittäin arveluttavana, ja myös poliittisten ryhmien johtajat ovat vaatineet asian tuomista parlamentin käsiteltäväksi.

Lue Hautalan blogi: www.heidihautala.fi/2009/11/swift-30112009-maksutietojemme-virta-cialle-uhkaa…

 

 

25.11. vietettiin YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Hautala kirjoitti aiheesta kolumnin Maaseudun tulevaisuuteen, jossa hän korosti, kuinka tärkeää asiaa on pitää esillä EU:n ulkosuhteissa ja kansainvälisiä sopimuksia solmittaessa. Parlamentti hyväksyi asiasta myös päätöslauselman, johon vihreät mukaan mm. vaatimuksen, että kaikki lähisuhdeväkivalta ja parisuhteissa tehdyt raiskaukset tulee kriminalisoida kaikissa jäsenmaissa.

Lue Hautalan kolumni: www.heidihautala.fi/2009/11/ratkaisu-naisiin-kohdistuvaan-vakivaltaan/

 

 

Parlamentti antoi vuosittaisen LUX-elokuvapalkinnon ranskalaiselle Philippe Lioretille elokuvasta ”Welcome”. Ranskassa paljon huomiota saanut elokuva on johtanut jopa maahanmuuttajien asemaa parantaviin lakimuutoksiin.

Katso trailer: www.lux-prize.eu/movies/video_09/welcome.swf

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: