7.-11.12. Uutisia – Brysselin ryhmäviikkoVIIKON TEEMA: KÖÖPENHAMINAN ILMASTOKOKOUS ALKOI

Tällä viikolla alkoi Kööpenhaminan ilmastokokous. Juuri kokouksen alla julkaistiin Ecofys-instituutin tutkimus, jonka mukaan EU:n johtajuus kansainvälisessä ilmastopolitiikassa on myytti. Tutkimuksen mukaan EU:n päästövähennyksistä puolet on johtunut entisten itäblokin maiden talouksien romahtamisesta, eikä ilmastotoimista. Hassi vaati tutkimuksen julkaisun yhteydessä muun muassa päästökaupan tehostamista tiukemmilla päästörajoituksilla. Vihreät vaativat, että EU viipymättä sitoutuu vähentämään ehdoitta päästöjään 30 prosentilla vuoteen 2020 mennessä verrattuna vuoteen 1990. Positiivisena viestinä voi pitää, että EU-johtajat pääsivät perjantaina sopuun kehitysmaiden tukemisesta ilmastotoimissa seuraavan kolmen vuoden aikana, EU toivoo tämän vauhdittavan neuvotteluja Kööpenhaminassa.

Hautala kommentoi tällä viikolla Kööpenhaminan kokousta Tiibetin näkökulmasta. Tiibetiä on kutsuttu maailman ”kolmanneksi navaksi”, sillä se on kolmanneksi suurin jäätikköalue pohjois- ja etelänavan jälkeen. Hautala peräsi tiibetiläisten, etenkin paimentolaisten, pääsemistä mukaan päätöksentekoon.

Seuraa vihreiden raportointia ilmastokokouksesta: www.stopclimatechange.net/
Lue uutinen EU:n tuesta kehitysmaille: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8407112.stm
Lue Hautalan ja muiden poliitikkojen Tiibet-vetoomus: www.heidihautala.fi/2009/12/protect-vulnerable-tibet/

 


MUUTA ASIALISTALLA: HAUTALA VENÄJÄLLÄ IHMISOIKEUSMATKALLA, ÖLJYHIEKASTA KIRJE ÖLJYYHTIÖILLE, REHNIÄ PYYDETÄÄN PUUTTUMAAN TURKIN PATOHANKKEESEEN

Hautala vierailee 12.-15.12. Venäjällä. Matkan tarkoitus on osallistua kansainväliseen ”Sakharov’s Ideas Today” – konferenssiin, joka järjestetään Moskovassa 14.-15.12. Tapahtuman järjestävät Euroopan neuvoston ja sen ihmioikeuskomissaarin Thomas Hammarbergin alaisuudessa toimiva Andrei Saharovin museo ja toimintakeskus. Konferenssin asialistalla on maailmanlaajuinen toimintasuunnitelma rauhan, edistyksen ja ihmisoikeuksien aloilla. Hautala tulee puhumaan konferenssissa Venäjän tämänhetkisestä ihmisoikeustilanteesta.


Ryhmä parlamentin jäseniä – mukana Hassi ja Hautala on tänään perjantaina lähettänyt tänään eurooppalaisten öljy-yhtiöiden johtajille avoimen kirjeen, jossa he pyytävät eurooppalaisten yritysten lopettavan öljyn tuottamisen Kanadan öljyhiekoista. Öljyn tuottaminen tällä tavalla tuottaa kaksi tai jopa kolme kertaa niin paljon kasvihuonekaasupäästöjä kuin tavallinen öljyntuotanto. Kirje meni myös Shellin puheenjohtajalle Jorma Ollilalle.

http://tinyurl.com/yaoyhcy

 

Hautala kirjelmöi myös vielä toistaiseksi laajentumiskomissaarina toimivalle Olli Rehnille Turkin kiistanalaisesta Ilisu-padosta. Hautala ja muun muassa vihreän ryhmän puheenjohtaja Rebecca Harms haluavat komissaarin ottavan asian esiin jäsenyysneuvotteluissa Turkin kanssa, sillä padosta aiheutuisi todennäköisesti korvaamattomia haittoja ympäristölle, paikallisille asukkaille ja historiallisesti arvokkaille kohteille. Vihreät haluavat, että Turkki tekisi EU-normien mukaisen ympäristöhaittojen arvioinnin. Jäsenyysneuvottelut etenevät ympäristöteemoihin 21.12.

http://www.heidihautala.fi/2009/12/letter-on-ilisu-to-enlargement-commissioners/

 


 

www.satuhassi.net         www.heidihautala.net             www.greens-efa.org

Seuraa valmistautumista Kööpenhaminen ilmastokokoukseen www.stopclimatechange.net

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: