19.-23.4. Uutisia – täysistuntoviikko

VIIKON TEEMA: TÄYSISTUNTO MÖNKÄÄN MATKUSTUSVAIKEUKSIEN VUOKSI
 
Tällä viikolla myös Euroopan parlamenttia lamauttivat lentojen perumiset. Istuntoa ei kuitenkaan kokonaan peruttu, vaan vain äänestykset lykättiin tuonnemmaksi. Parlamentin 736:sta jäsenestä 408 oli päässyt paikalle. Äänestykset siirrettiin Brysselin mini-istuntoon 5.-6.5. eli samaan aikaan kun käydään Iso-Britannian vaalit.
 
Vihreä ryhmä totesi, että liikkuvuus Euroopassa muuttui dramaattisesti muutaman päivän aikana luonnonmullistuksen vuoksi ja korosti, ettei matkustajien tai lentohenkilökunnan turvallisuutta saa riskeerata tilanteen ratkaisussa. Vihreiden mukaan tapahtumat osoittavat Euroopan liikennepolitiikan kehittyneen väärään suuntaan keskittyen vain lentoliikenteeseen, joka saa yhteiskunnalta epäsuoraa tukea muun muassa kerosiiniveron puuttuessa. Lentoliikenteen etulyöntiasema muihin liikennemuotoihin nähden asettaa lentoliikenteen kokemat tilapäiset tappiot uuteen valoon. Vihreät vaativat jälleen kerran panostusta raideliikenteeseen myös Euroopan maiden välisessä henkilöliikenteessä.
 
 
MUUTA ASIALISTALLA: TYÖOHJELMA 2010, LUONNON MONIMUOTOISUUS, ACTA, YDINVOIMA
 


Täysistunto käsitteli komission työohjelmaa 2010 komission puheenjohtaja Barroson kanssa. Työlistassa korostuvat talouskriisistä selviäminen, EU2020-strategia, sisä- ja oikeusasioihin liittyvän Tukholman ohjelman toimeenpano sekä EU:n uuden ulkosuhdehallinnon luominen.Työohjelman käsittely jatkuu vielä parlamentin valiokunnissa. Vihreät olivat tyytyväisiä siihen, että yritysverotusta aiotaan sopeuttaa ja vaativat lisäksi toimia rahansiirtoveron sekä määrätietoisemman ilmastopolitiikan suhteen.
 
22.4. pidettävän Earth Dayn aattona komissio julkisti raportin luonnon monimuotoisuuden suojelemisen keinoista. Yhtenä keinonan tutkitaan kauppamekanismia ”habitat banking”, jossa kauppavälineinä olisivat ympäristöhaittojen korvaamista varten annettavat luotot ja velat. Vihreät parlamentin jäsenet ovat kriittisiä luonnon kaupallistamista kohtaan ja muistuttavat, että on ensisijaaista, että ne yritykset jotka toiminnallaan köyhdyttävät luonnon monimuotoisuutta saatetaan vastuullisiksi haitoista. 
www.greens-efa.org/cms/pressreleases/dok/337/337165.earth_day@en.htm
 
Vihreät kritisoivat edelleen väärennösten torjuntaa koskevaa valmistelussa olevaa ACTA-sopimusta. Julkistettu sopimusluonnos sisältää yhä asioita, joita parlamentti on vaatinut jätettäväksi sopimuksen ulkopuolelle koskien mm. tekijänoikeuskysymyksiä. Parlamentti on vaatinut, että sopimus tulee ulottaa vain väärennöksiin.
http://www.greens-efa.org/cms/pressreleases/dok/336/336762.acta@en.htm
 
Hautala ja Euroopan vihreän puolueen puheenjohtajat tuomitsivat poliisin rynnäkön Sosiaaliekologisen liiton toimitiloihin Samarassa Venäjällä. Kyseinen järjestö on vanhin ja suurin ympäristöjärjestö Venäjällä ja sen työ on laajasti arvostettua. Rynnäkkö tehtiin vain päivä sen jälkeen kun lukuisat ympäristöjärjestöt olivat kokoontuneet protestoimaan metsäalueen tuhoamista urheilukompleksin tieltä. Hautala pitää tapausta esimerkkinä järjestöjen ja aktivistien jatkuvasta vainosta Venäjällä, huolimatta presidentti Medvedevin ihmisoikeuksia korostavista lausunnoista.
http://tinyurl.com/2waxaax
 
Hassi ja Hautala pitivät Pekkarisen esitystä kahden ydinvoimalan luvan myöntämiseksi megaluokan emämunauksena. Hassi luonnehti, että toteutuessaan hanke olisi toisen maailmansodan jälkeisen ajan suurin poliittinen virhe Suomessa. Hautalan mukaan Suomesta ollaan tekemestä energiateknologian kehitysmaata tarraamalla menneisyyteen. Myös vihreän ryhmän puheenjohtaja ja hiljattain Suomessa vieraillut Rebecca Harms pahoitteli esitystä, joka jättäisi maan sivuun kasvavista uusiutuvan energian markkinoista.
www.vihreat.fi/node/4968
www.greens-efa.org/cms/pressreleases/dok/337/337167.nuclear_energy@en.htm
 
 
 

www.greens-efa.org             www.satuhassi.net             www.heidihautala.fi

 

 
 
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: