26.-29.4. uutisia – valiokuntaviikko

VIIKON TEEMA: HAUTALAN RAPORTTI ULKOASIAINVALIOKUNNASSA, MEKSIKON JA KOLUMBIAN TILANNE

 

Hautalan mietintöesitys ihmisoikeuspuolustajien tukemisesta hyväksyttiin tällä viikolla ulkoasiainvaliokunnassa. Mietinnössä vaaditaan ihmisoikeusasioiden parempaa huomioimista ulkosuhdehallinnossa ja EU:n edustustoissa, sekä vaaraan joutuneiden ihmisoikeusaktivistien auttamista muun muassa myöntämällä viisumeita ja perustamalla turvakaupunkien verkosto. Hautala esittää myös, että EU:n korkeaedustaja sekä muut EU:n edustajat tapaisivat vierailuillaan säännönmukaisesti ihmisoikeuspuolustajia.

Mietintö tulee täysistuntoon todennäköisesti kesäkuussa. EU:n korkea edustaja Catherine Ashton pyrkii saapumaan täysistuntoon mietinnön käsittelyyn.

Lue tiedote asiasta http://tinyurl.com/33hwn3f

Ihmisoikeusalivaliokunnan puheenjohtaja Hautala esittää surunvalittelut Meksikossa surmansa saaneen kansalaisjärjestötoimija Jyri Jaakkolan läheisille. Hautala tukee Suomen Meksikon suurlähettilään vaatimusta tutkia hyökkäys pikaisesti sekä edistää alueen konfliktin ratkaisemista. Hautalan mukaan hyökkäysten ja ihmisoikeusloukkausten selvittämiseksi voitaisiin perustaa totuuskomitea.

www.heidihautala.fi/2010/04/condolences-to-jaakkola-family/

 

Hautala vaatii, että Kolumbian salaista palvelua koskeva skandaali selvitetään perinpohjaisesti ennen kuin EU allekirjoittaa vapaakauppasopimuksen maan kanssa. Salainen palvelu on paljastuneiden tietojen mukaan koettanut vaikuttaa laittomin keinoin kansalaisjärjestöjen, poliitikkojen ja muun muassa Euroopan parlamentin ihmisoikeusvaliokunnan toimintaan.

Lue Hautalan tiedote: http://tinyurl.com/33ks2dr

MUUTA ASIALISTALLA: LIHALIIMA, ITÄMERI, KULJETTAJIEN TYÖAIKA, BONN

Ympäristövaliokunnassa äänestettiin tällä viikolla lääkeväärennöksiä ja lääkkeiden turvallisuutta koskevasta lainsäädännöstä. Ympäristövaliokunta tuki toimenpiteitä internetissä myytyviä väärennettyjä lääkkeitä vastaan. Vihreät keskittyivät etenkin vahvistamaan sekä resepti- että reseptivapaiden lääkkeiden turvallisuusvaatimuksia, mutta suhtautuvat varauksellisesti sellaisiin lääkekaupan rajoituksiin, jotka voivat haitata edullisten lääkkeiden saatavuutta. Valiokunta äänesti myös trombiinin eli lihaliiman sallimisesta. Asiantuntijoiden mukaan trombiini ei ole terveydelle haitallista, mutta valiokunta ei hyväksy aineen tarkoitusta, joka on kuluttajien harhaanjohtaminen tuotteen laadusta.
Hassin blogikirjoitus äänestyksistä:
http://tinyurl.com/2w2y4nw

Hassi otti blogikirjoituksessaan kantaa maatalouspolitiikkaan ja Itämereen. Hassin mukaan Itämerta ei voida pelastaa muuttamatta EU:n maatalouden sääntöjä, sillä Itämeren suurin ongelma on rehevöityminen, jonka tärkein aiheuttaja on maatalous. Hassi perää suomalaisen yhteistyön ulottamista maatalouspolitiikassa myös Itämeren pelastamistoimiin. Suomen maatalousministeriö on valittu vetämään EU:n Itämeristrategian maatalousosuutta, joten Suomi on asiassa avainasemassa.
http://tinyurl.com/39gd49a

Työllisyys- ja sosiaaliasioiden valiokunta äänesti tällä viikolla komission esityksestä siirtää yrittäjäkuljettajat pois kuljettajien työaikadirektiivin piiristä. Komission esitys kaatui selvin luvuin 30-19.  Muun muassa vihreät ja sosialistit sekä palkansaajajärjestöt eivät ole tukeneet komission esitystä, joka asettaisi kuljettajat epätasa-arvoiseen asemaan sekä kannustaa siirtämään kuljettajia keinotekoisesti yrittäjiksi työnanatajien palkkalistoilta. Asia etenee vielä täysistuntoon toukokuun istuntoviikolla.
www.greens-efa.org/cms/pressreleases/dok/337/337817.working_time_for_lorry_dr…

Perjantaina vihreä ryhmä kokoontuu Bonnissa käsittelemään EU:n ilmastopolitiikan ja kansainvälisiä ilmastoneuvotteluja. Puhumassa on muun muassa entinen ympäristökomissaari Stavros Dimas ja heinäkuuhun asti YK:n ilmastosopimuksen pääsihteerinä toimiva Yvo de Boer.
Tilaisuutta voi seurata netistä osoitteesta:
www.greens-efa.org/cms/default/dok/333/333481.from_bonn_to_cancun@en.htm

http://www.greens-efa.org             http://www.satuhassi.net             http://www.heidihautala.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: