19.5.2010 Äänestystulos – ”lihaliiman” kieltäminen

Euroopan parlamentti äänesti ”lihaliiman” trombiinin käytöstä ruuan lisäaineena. Nautaeläimistä tai sioista peräisin oleva trombiini on entsyymi, jota voidaan käyttää lihapalojen yhteen liittämisessä. Parlamentin mukaan tällaiset uudelleen kootut lihatuotteet voisivat helposti johtaa kuluttajia harhaan. Euroopan komissio oli ehdottanut trombiinin lisäämistä sallittavien lisäaineiden luetteloon. Parlamentin ympäristövaliokunta teki tätä vastustavan esityksen, joka hyväksyttiin täysistunnossa äänin 370 puolesta, 262 vastaan ja 32 tyhjää.

 
Puolesta: Jäätteenmäki, Soini, Essayah, Jaakonsaari, Repo, Hassi, Hautala
 
Vastaan: Haglund, Manner, Takkula, Itälä, Pietikäinen
 
Poissa: Korhola
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: