9.9. Vihreiden aloite sai parlamentin tuomitsemaan romanien karkottamiset

Euroopan parlamentti hyväksyi tänään päätöslauselman romanien asemasta ja liikkumisvapaudesta EU:ssa. Asia otettiin Strasbourgin täysistunnon käsiteltäväksi vihreiden aloitteesta. Romanien laittomat karkotukset muun muassa Ranskasta, Saksasta ja Italiasta huolestuttavat meppejä. Parlamentissa tuomittiin keskustelussa esiintyneet rasistisiset äänenpainot, joihin myös Euroopan parlamentin puhemies Jerzy Buzek (EPP) kiinnitti äskettäin huomiota.
 
– EU-lainsäädäntö mahdollistaa sellaisen ihmisen karkottamisen, joka on merkittävä turvallisuusuhka tai tuntuva taakka sosiaaliturvajärjestelmälle. Tällaista yksilöllistä tarkastelua ei kyseisissä karkotuksissa ole tehty. Romaneilta ei myöskään voi odottaa lain edellyttämää työllistymistä kolmessa kuukaudessa , sillä moni elää epävirallisen talouden varassa – suurilta osin puutteellisen integraation ja syrjinnän vuoksi, sanoo Hautala.
 
– Selvää on, että romanien integraatioon tarvitaan  EU-maiden yhteisiä toimia. Euroopan parlamentti  on vaatinut  romanistrategiaa jo vuosia. Se tulee nyt vihdoin viimein laatia, enää ei saa vitkutella. Kaikki jäsenmaat on saatava sitoutumaan sen toteuttamiseen, sosiaaliseen integraatioon ja syrjinnän sekä rasismin kitkemiseen, vaativat Hassi ja Hautala.
 
Hassi toivoo, että myös Suomi lähtisi aktiivisemmin etsimään ratkaisuja romanien tilanteeseen ja nousevaan rasismiin.
– Esimerkiksi presidentti Halonen on juuri parhaillaan tapaamassa Berlusconia. Alkuviikosta Milanon ja Rooman romanileirejä on hajotettu. Roomassa aiotaan purkaa kaikkiaan 200 romanileiriä. Berlusconin ja Sarkozyn eurooppalaiset aatetoverit eivät tänään halunneet arvostella pääministereitä Euroopan parlamentissa, mutta presidentti Halonen olisi sentään voinut kyseenalaistaa Italian toimet, sanoo Hassi.

Mainokset

Yksi kommentti

  1. Nimetön · · Vastaus

    ”- EU-lainsäädäntö mahdollistaa sellaisen ihmisen karkottamisen, joka on merkittävä turvallisuusuhka tai tuntuva taakka sosiaaliturvajärjestelmälle.”Aika rankkaa tekstiä- Taitaa olla EU:ssa viisainta yrittää pysytellä ns. kotimaan tai syntymämaan kansalaisena. Kaikissa maissa kaiketi esimerkiksi lapsiperheet, lapset. sairastalevat aikuiset, vammaiset, vanhukset jne. täyttävät tuon viimeksimainitun kriteerin. Jos jokin muu seikka vaikuttaa,sehän voi olla ilmeistä rasismia.Voimia työhönne!Matti PyhtiläHelsinki, Finland

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: