6.-9.12. Uutisia – ryhmäviikko

VIIKON TEEMA: CANCUNIN ILMASTONEUVOTTELUT KÄYNTIIN
 
YK:n ilmastokokous alkoi tällä viikolla toden teolla valtion päämiestason saavuttua paikalle. Odotukset eivät ole olleet suuret. EU ja kehitysmaat ovat keskittynyt keskittyneet Kioton jatkokauden vaatimiseen, jota Japani, Kanada ja Venäjä ovat vastustaneet. Kioton jatkokausi sitouttaisi rikkaat maat päästövähennyksiin myös vuoden 2012 jälkeen.
Kehitysmaat ovat vaatineet rikkaiden maiden etenevän päästövähennyksiin ennen kuin ne sitoutuvat niihin itse. Toisena isona teemana on kehitysmaiden ilmastotoimien rahoituspaketti. Kompromisseja etsitään Meksikon johdolla.
 
Hassi on Cancunissa Euroopan parlamentin vihreän ryhmän edustajana. Hassi on huolissaan ilmastosopimuksen  pitkittymisestä, sillä brittiläinen tiedeakatemia Royal Society on juuri arvioinut, että nykymenolla maapallo voi lämmitä jopa neljällä asteella ja jopa vuoteen 2060 mennessä. ”YK:n ympäristöohjelman UNEP:n raportin puolestaan kertoo, että vaikka kaikki maailman maat toteuttaisivat Kööpenhaminassa antamiensa päästölupausten tiukemman rajan, eli  siis muun muassa EU vähentäisi päästöjään 30 prosentilla, kasassa olisi vasta 60 prosenttia niistä päästövähennyksistä, jotka tarvittaisiin jotta ilmastonmuutos saataisiin pysymään kahden asteen alapuolella”, raportoi Hassi.
 
Lue Hassin valmistautumisesta Cancuniin:
www.satuhassi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1791:meksikoon&catid=5:blogi&Itemid=19
 
Seuraa kokouksen kulkua:
http://www.stopclimatechange.net/
 

MUUT TEEMAT: OAXACAN TILANNE,NOBEL-GAALA, MAITOPAKETTI, KANSALAISALOITE
 
Ennen osallistumistaan ilmastoneuvotteluihin Hassi vieraili Mexico Cityssä ja Oaxacan maakunnassa Jyri Jaakkolan murhatutkimuksiin liittyen. Oaxacan uusi kuvernööri on luvannut ryhtyä toimiin: ”Kuvernööri yllätti myönteisesti. Hän kertoi konkreettisemmista toimenpiteistä. Hän kertoi perustavansa uuden erityissyyttäjän viran. Erityissyyttäjän tehtäväksi tulee tutkia ihmisoikeuspuolustajia vastaan tehtyjä rikoksia, mukaan lukien Jyrin ja Betyn murha, ja samoin vuonna 2006 ammutun yhdysvaltalaisen toimittajan Brad Willin murha, ja muutkin vuoden 2006 mielenosoitusten osanottajia kohtaan tehdyt rikokset”, Hassi kertoo.
www.satuhassi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1794:mediataehtenae-oaxacassa&catid=5:blogi&Itemid=19
 
Hautala osallistuu perjantaina 10.12. Nobel-Gaalaan Oslossa. Gaalaa on edeltänyt Kiinan hallinnon voimakas painostus. Kiina on vaatinut muita maita boikotoimaan tilaisuutta, johon Kiina ei ole päästänyt vangittua Xiaoboa, mutta ei myöskään kotiarestiin määrättyä Xiaobon vaimoa. Vain muutamat maat ovat kuitenkin kieltäytyneet tulemasta juhlaan.
www.heidihautala.fi/2010/12/nobel-gala-european-parliaments-solidarity-with-liu-xiaobo/
 
Komissio julkaisi 9.12. ehdotuksen ”maitopaketiksi”. Esityksillä on tarkoitus parantaa maitotuottajien tilannetta.Vihreät olivat pettyneitä esityksen toimenpiteisiin. Maitotuottajien ja jakelun välisille sopimuksille ei aseteta selvää EU-kehystä, eikä ylituotanto-ongelmaan kosketa sopimalla tuotantomääristä ja hintatasosta. Esitys tulee jäsenmaiden ja Euroopan parlamentin tarkasteluun.
www.greens-efa.eu/cms/pressreleases/dok/364/364565.milk_sector_reform@en.htm
 
Ensimmäinen miljoona allekirjoittajaa kerännyt EU:n laajuinen kansalaisaloite on jätetty tänään komissiolle.  Aloite vaatii geenimuunnellun viljelyn lopettamista EU:ssa. Neuvosto on eilen hyväksynyt kansalaisaloitteen säännöt, ensi viikolla ne ovat vielä Euroopan parlamentin täysistunnon käsittelyssä.”Kansalaisaloite tulee olemaan tärkeä kanava kansalaisten vaikuttaa EU:ssa. Se, että nimiä on aktivoiduttu keräämään nimiä jo ennen kuin aloitemahdollisuus on virallisesti voimassa, osoittaa miten tervetullut tämä mahdollisuus on”, sanoo Hautala.
www.heidihautala.fi/2010/12/ensimmainen-eu-kansalaisaloite-jatetty-geenimuunneltu-viljely-lopetettava-eussa/
 
Hautala antoi Euroopan parlamentin nettisivuille haastattelun työstään ihmisoikeusvaliokunnan puheenjohtajana. Hautala kertoi: ”Koen, että olen saanut suuren lahjan kun saan tehdä tätä työtä; tämä on varmaan parasta, mitä olen tähän asti voinut aika pitkän poliittisen urani aikana tehdä. Parlamentilla on vaikutusvaltaa, ja kun kannamme
kortemme kekoon ja vetoamme jonkun vangitun toimittajan puolesta, se toisinaan vaikuttaa. Niin moni luottaa parlamenttiin. Se ei tietenkään aina pysty vastaamaan odotuksiin, mutta herättää luottamusta ihmisoikeusasioissa. Sitä pitää vaalia.”
www.heidihautala.fi/2010/12/hautala-ilman-ihmisoikeuksien-puolustajia-ei-ole-ihmisoikeuksia/
 
 
www.satuhassi.net                     www.greens-efa.org                        www.heidihautala.net
 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: