4.-8.7. Uutisia – täysistuntoviikko

EU:n 30 prosentin päästövähennystavoite torpattiin

Hollantilaisen vihreän mepin Bas Eickhoutin päästötavoiteraportista äänestettiin vihdoin tiistaina. EPP lykkäsi äänestystä kesäkuussa, jotta teollisuus sai lisäaikaa lobbaukselle. Tulosta syntyi, sillä avainkohdat hylättiin äänestyksissä. Eickhout joutui lopulta esittämään Vihreälle ryhmälle koko raportin hylkäämistä äänestyksessä. Torso raportti olisi ollut heikennys parlamentin viime syksynä hyväksymään Cancunin päätöslauselmaan. Siinä todettiin, että EU:n tulisi toteuttaa 30 prosentin päästövähennykset vuoteen 2020 mennessä talouskasvun saavuttamiseksi.

 

Suomalaismeppien kannat:
http://vihreatparlamentissa.posterous.com/57-aanestystulos-onko-eu-edellakavija-paastoj 

Satu Hassin blogi: http://bit.ly/oI3viB


Muuntogeeniviljelyyn maakohtaisia rajoituksia

Parlamentti kannatti jäsenmaiden oikeutta kieltää tai rajoittaa muuntogeenikasvien viljelyä alueellaan. Hyväksytyn raportin mukaan jäsenmaat voivat nyt vedota myös ympäristönsuojeluun ja terveyssyihin, esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden suojelemiseen, torjunta-ainevastustuskyvyn kehittymiseen tai tieteellisen tutkimuksen puuttumiseen.

 

Suomalaismeppien kannat:

http://vihreatparlamentissa.posterous.com/57-aanestystulos-voiko-jasenmaa-kieltaa-geeni

 

Elintarvikkeiden merkinnöistä päätös

Vihreät äänestivät EU:n uusista elintarvikemerkinnöistä saavutetun lopullisen sopimuksen puolesta (606 puolesta, 46 vastaan). Ryhmä olisi toivonut alkuperäismerkintöjä kaikille eläintuotteille ja vieläkin tiukempia ja kattavampia pakkausmerkintöjä. Uusien sääntöjen mukaan kuluttajia ei saa johtaa harhaan pakkauksen ulkoasulla tai väärillä kuvilla. Kuluttajille on myös kerrottava kasviöljyjen alkuperästä, esimerkiksi palmuöljyn käytöstä, ja nanopartikkeleista ruoassa.


Satu Hassi YLEn radion ykkösaamussa torstaina (min. 3:30-8:00): 

http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=1310019171188&language=fi

 

Yritysjohdon naiskiintiöt saivat parlamentin tuen

Parlamentti tuki komission ehdotusta naisten aseman parantamisesta yritysten johdossa. Mikäli yritykset eivät vapaaehtoisesti nosta naisten osuutta 30 prosenttiin päätöksentekoportaissa vuoteen 2015 mennessä, komissio ryhtyy säätämään lakia.

 

Suomalaismeppien kannat:

http://vihreatparlamentissa.posterous.com/67-aanestystulos-tarvitaanko-naisia-yritysten

 

Veronkierto kuriin

Parlamentti hyväksyi osana rahoitus-, talous- ja sosiaalikriisin ratkaisuja toimet veronkiertoa ja veropetoksia sekä haitallista verokilpailua vastaan. Se äänesti myös EU-tukien jakamisesta siten, että otettaisiin huomioon jäsenmaiden osallistuminen veronkierron vastaisiin toimiin.

 

Suomalaismeppien kannat:

http://vihreatparlamentissa.posterous.com/67-aanestystulos-onko-veronkierto-sallittu-ja

 

Parlamentilta päätöslauselma Schengen-rajoituksista

Parlamentin neljä suurinta ryhmää, Vihreät mukaan lukien, vastustivat jäsenmaiden kesäkuussa tekemää ehdotusta sallia yksipuoliset rajatarkastukset Schengen-alueella. Ne vaativat neuvostoa ottamaan parlamentti mukaan kaikkeen Schengen-sopimusta koskevaan päätöksentekoon. Vihreät korostivat, että vapaan liikkumisen periaatetta tulee suojella kaikissa tilanteissa.

 

Euroopan parlamenttivaaliuudistus

Euroopan parlamentin jäsenten valintaa uudistava mietintö ei saanut riittävää kannatusta täysistunnossa, ja esittelijä Duff veti aloitteen takaisin valiokuntaan.

Satu Hassi ja Tarja Cronberg, muiden pohjoismaiden meppien kanssa, vastustivat Euroopan-laajuisen ehdokaslistan käyttöönottoa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: