6.-10.2. Uutisia – ryhmäviikko

VIHREITÄ UUTISIA EUROOPAN PARLAMENTISTA
Ryhmäviikko 6.-10.2.

TRANSAKTIOVEROA VAUHDITETAAN SUOMEN TUELLA
Keskiviikkona yhdeksän EU-maata kirjelmöi puheenjohtajamaa Tanskalle transaktoveron vauhdittamiseksi. Mukana oli myös Suomi. Hassi kirjoitti vihreässä blogissa olevansa tyytyväinen Suomen aktiivisuuteen asiassa. Komissiolta odotetaan esitystä transaktioverosta piakkoin. Veroa vastustavat muun muassa Iso-Britannia ja Ruotsi.
Lue Hassin blogi:
http://tinyurl.com/7tfzzqr

CRONBERG ETSII RAUHANOMAISIA RATKAISUJA IRANIN TILANTEESEEN
Cronberg kirjoitti vihreässä blogissa pakotepolitiikan toimivuudesta Iranin tilanteessa. Hän kritisoi pakotteiden tehoa ja painotti rauhanomaisia tapoja kriisin ratkaisemiseksi. Cronberg väläytti mahdollisuutta nimittää puolueeton välittäjä, esimerkiksi IAEA:n entinen varajohtaja Olli Heinonen. Cronberg toivoi Suomen ulkoministeriltä aktiivisuutta asiassa.
Lue Cronbergin blogi:
http://tinyurl.com/7w2pej9

 
ACTA VASTATUULESSA
Tšekki ja Latvia ilmoittivat Puolan lisäksi pysäyttävänsä kohutun väärennösten vastaisen ACTA-sopimuksen. Kansainvälistä sopimusta on kritisoitu kansalaisten ja muun muassa Euroopan parlamentin taholta salassa valmistelusta ja kansalaisten oikeuksia rajoittavana. ACTA on vielä tulossa Euroopan parlamenttiin hyväksyttäväksi, mutta viimeaikaisten kehitys on vähentänyt entisestään sen kannatusta meppienkin parissa.
Lue uutinen:
http://www.baltictimes.com/news/articles/30554/
 
RION KESTÄVÄN KEHITYKSEN KOKOUS
Ympäristökomissaari Potočnik kertoi YK:n kestävän kehityksen Rio+20-kokoukseen valmistautumisesta. Hän painotti, että EU:n on oltava aktiivinen konkreettisten ratkaisujen saavuttamiseksi. Potočnik aikoo olla aktiivinen muun muassa kemikaalisaastumisen vähentämiseksi, mallina voisi hänen mukaansa ottaa EU:n kemikaalilaki REACH:sta.
Lue uutinen:
http://tinyurl.com/82oe37z
 
ENSI VIIKOLLA STRASBOURGISSA
Ensi viikolla mepit kokoontuvat täysistuntoon Strasbourgiin. Siellä otetaan kantaa muun muassa Marokon ja EU:n kalastussopimukseen, jota vihreät vastustavat koska sopimuksen piiriin kuuluu kiistanalaisen Länsi-Saharan alusvedet. Myös Venäjän tuleviin vaaleihin otetaan kantaa. Ympäristövaliokunta kokoontuu torstaina äänestämään Hassin valmistelemasta mietinnöstä koskien laivaliikenteen rikkipäästöjä.
Katso istunnon esityslista:
www.europarl.europa.eu/plenary/fi/home.html
Lue Hassin mietinnöstä:
http://tinyurl.com/75cnayz

SEURAA MYÖS:

www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org

Twitterissä
@satuhassi
@tarjacronberg
@EPVihreat
@GreensEP

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: