13.-16.2. Uutisia – täysistuntoviikko

HASSIN MIETINTÖ RIKKIPÄÄSTÖRAJOISTA
Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta äänesti tänään laivaliikenteen rikkipäästörajoista. Vihreiden Satu Hassi on vetänyt neuvotteluja parlamentissa asian esittelijänä. Ympäristövaliokunta tuki laivapolttoaineelle IMO:ssa sovittua 0,1 prosentin rikkirajaa vuodesta 2015 päästörajoitusalueilla eli Itämerellä, Pohjanmerellä ja Englannin kanaalissa. Valiokunta tuki tiukennettuja rikkirajoja myös muille Euroopan merille, 0,5 prosentin rajaa vuodesta 2015 ja 0,1 prosenttia vuodesta 2020. ”Laivaliikenteen rikkipäästöjen vähentäminen on tärkeää sekä ympäristön että ihmisten terveyden vuoksi. Ilman uusia rajoituksia laivojen rikkipäästöt ylittäisivät vuoteen 2020 mennessä kaikista EU-maiden voimalaitoksista, tehtaista ja autoista tulevat päästöt. Pelkästään laivaliikenteen aiheuttamat ilmansaasteet aiheuttavat 50 000 ennenaikaista kuolemaa vuodessa EU-maissa”, selvitti Hassi.
Lue Hassin tiedote:
http://tinyurl.com/77n5ppw

EU:N KASVU JA TYÖLLISYYS
Parlamentti keskusteli tällä viikolla myös EU:n talous- ja työllisyysnäkymistä. Vihreät korostivat, että talouskriisin sosiaaliset seurauksiin on reagoitava ja samaten pyrittävä kohti EU2020 tavoitteita työllisyyden nostamiseksi ja köyhyyden vähentämiseksi. Erityistä panosta vaadittiin kasvaneen nuorisotyöttömyyden leikkaamiseksi. Cronberg korosti puheenvuorossaan pk-yritysten hallinnollisen taakan keventämisen, joustoturvan kehittämisen ja työuupumuksen estämisen tärkeyttä.
Katso Cronbergin puheenvuoro:
http://tinyurl.com/76ljfh7
Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/eu-social-policy-5352.html?L=14…html.html

PARLAMENTTI HYVÄKSYI CRONBERGIN JA MUIDEN MEPPIEN ESITTÄMÄN PÄÄTÖSLAUSELMAN VENÄJÄN VAALEISTA
Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan jäsen Tarja Cronberg on tyytyväinen parlamentin tänään hyväksymään päätöslauselmaan koskien Venäjän vaaleja. Cronbergin mukaan Euroopan parlamentti tuomitsee selväsanoisesti joulukuisten duuman vaalien puolueellisuuden ja vaalivilpit, sekä vaatii uusimaan vaalit niiltä osin kuin vaalilakia on todennettavasti rikottu. Parlamentti myös osoittaa huolensa maaliskuisten presidentinvaalien puolueellisuudesta. Cronberg vaatii EU:ta toimimaan yhtenäisesti Venäjän demokratian tukemiseksi, rajanaapuri Suomella on hänen mukaansa avainasema. Cronberg oli yksi päätöslauselman esittäjistä.
Lue Cronbergin tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=120216132013A99C

HASSI YDINVOIMASTA
Hassi kirjoitti blogissaan lähestyvästä Fukushiman vuosipäivästä: ”Vajaan kuukauden kuluttua on kulunut vuosi tsunamista, joka vaurioitti ydinreaktoreita Japanin Fukushimassa. Viime viikolla EU-parlamentin vihreä ryhmä kuuli ydinvoiman nykytilasta professori Steve Thomasia Greenwichin yliopistosta. Hänen mukaansa ydinvoimabisneksen tilanteen voi tiivistää kysymykseen, ovatko ydinreaktorit ’too old to live, too young to die’, eli liian vanhoja jatkamaan, liian uusia suljettaviksi.”
Lue Hassin blogi:
http://tinyurl.com/7n8h3ek

PARLAMENTTI UNOHTI IHMISOIKEUDET MAROKON KANSSA TEHTÄVÄSTÄ SOPIMUKSESTA
Parlamentin täysistunnossa käsiteltiin vihreiden José Bovén valmistelemaa mietintöä Marokon ja EU:n kalastus- ja maataloussopimuksista. Lopputulos oli vihreiden mielestä niin surkea, että Bové veti lopulta nimensä pois mietinnöstään. Bovén mukaan sopimus on täysin vastaan marokkolaisten pientuottajien sekä länsisaharalaisten etua. Keskeinen ongelma oli, ettei parlamentti halunnut sulkea Länsi-Saharan kiisteltyä aluetta sopimuksen ulkopuolelle – huolimatta
siitä että USA ja Marokko olivat tehneet näin vastaavassa sopimuksessaan.
Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/eu-morocco-trade-agreement-5367.html?L=14…html.html

UNKARI SAI NUHTEITA
Parlamentti otti kantaa myös Unkarin tilanteeseen. Parlamentin mukaan Unkari on rikkomassa EU:n perusarvoja. Vihreiden puheenjohtaja Rebecca Harms arvosteli EPP-johtoisen neuvoston hiljaisuutta tilanteessa ja komission puuttumista vain yksityiskohtiin. Parlamentti haluaakin nyt avata niin sanotun  ”artikla 7:n menettelyn” Unkaria vastaan. Jos menettelyssä todetaan Unkarin rikkoneen perusoikeuksia, voidaan siltä evätä muun muassa äänioikeus
ministerineuvostossa.
Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/hungary-5365.html?L=14…html.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: