27.2.-2.3. Uutisia – valiokuntaviikko

CRONBERG YHDYSVALLOISSA KESKUSTELEMASSA IRANIN TILANTEESTA
Parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Tarja Cronberg kirjoitti blogin viime viikkoisestan vierailustaan Yhdysvaltoihin. Cronberg keskusteli Iranin tilanteesta poliitikkojen, akateemikkojen ja hallinnon edustajien kanssa. Cronbergin mukaan sotapuhe on lisääntynyt Yhdysvalloissa ja presidentti Obaman toimintamahdollisuudet Iranin suhteen ovat rajoitetut. Kuitenkin ulkoministeri Clinton on puhunut viime aikoina myönteisesti diplomatian puolesta. Obama ja Israelin pääministeri Netanjehu tapaavat maanantaina, jolloin Iranin tilanne nousee varmasti esille. Cronberg odottaa neuvottelujen aloittamista Iranin kanssa, Iran vastasi kaksi viikkoa sitten EU:n korkean edustajan Ashtonin neuvottelutarjoukseen olevansa valmiudessa uusiin neuvotteluihin.
Lue Cronbergin blogi:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-blogi.php?id=12022917233053A9

RUOKATURVALLISUUSVIRASTO TEOLLISUUDEN OTTEESSA
Hassi kirjoitti Euroopan elintarviketurvaviraston EFSAn ongelmista. Elintarviketeollisuudella on Hassin mukaan virastoon liian tiukka ote. EFSAn tehtävänä on tuottaa puolueetonta ja tieteellistä tietoa ruoan turvallisuudesta. Näin ei kuitenkaan ole aina tehty. Esimerkiksi viime viikolla julkistettiin tutkimus, jonka mukaan kevytlimsoja päivittäin juovilla on 45 prosenttia suurempi riski saada sydänkohtaus kuin muilla. ”Onko EFSA katsonut jotain läpi sormien?”, kysyi Hassi Hämeen Sanomien kolumnissa viime sunnuntaina.
Lue Hassin kolumni:
http://tinyurl.com/77fu5hh

ENERGIATAVOITTEISTA HALUTAAN VIHDOIN SITOVIA
Teollisuusvaliokunnassa äänestettiin sitovien energiatehokkuusvaatimusten puolesta. Mepit haluavat, että EU sitoutuu vähentämään EU:n energian kulutusta 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Jäsenmaille tulisi luoda omat alatavoitteensa ja EU:n yhteisistä energiansäästötoimista tulisi tehdä jäsenmaille pakollisia. Viisi vuotta voimassa ollut vapaaehtoinen 20 prosentin tavoite ei ole vähentänyt energian kulutusta. Teollisuusvaliokunta haluaisi vähentää rakennusten kuluttamaa energiaa 80 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Parlamentti alkaa nyt neuvotella asiasta jäsenmaiden kanssa.
Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/energy-efficiency-5420.html

TEOLLISUUSVALIOKUNTA EI KANNATTANUT RADIKAALIA LEIKKAUSTA ROAMING-HINNOISSA
Teollisuusvaliokunta käsitteli tällä viikolla matkapuhelinoperaattoreille asetettuja roaming-hintakattoja. Operaattoreille sallitut maksimihinnat laskevat edelleen, mutta vihreät olisivat halunneet laskea kuluttajien roaming-hintoja vielä enemmän. Vihreät haluaisivat leikata koti- ja ulkomaiden puheluiden, tekstiviestien ja dataliikenteen hintaeroa murto-osaan tai kokonaan, sillä se ei perustu operaattoreiden todellisiin kustannuksiin. Vihreiden Philippe Lambertsin mukaan kuluttajilta veloitetut hinnat ovat ”tähtitieteellisiä”. Seuraavaksi asiasta neuvotellaan parlamentin ja jäsenmaiden välillä. Matkapuheluiden roaming-hinnat ovat EU:n ensimmäiset kuluttajahinnat, joille on asetettu hintakatto.
Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/mobile-phone-roaming-5421.html

VAUVANRUUAN MERKINTÄVAATIMUKSIA HALUTAAN TIUKENTAA, KASVINSUOJELUAINEITA EI TÄYSIN KIELLETTÄISI
Ympäristövaliokunta äänesti tällä viikolla myös EU-lainsäädännöstä koskien vauvanruokaa. Valiokunta halusi tiukentaa vauvanruuan merkintävaatimuksia, mutta valitettavasti se ei halunnut kieltää haitallisimpien kasvinsuojeluaineiden käyttöä valmistuksessa. Manipulatiivista aineistoa, kuten hymyileviä vauvoja ei saisi käyttää mainostuksessa, sillä äidinmaidon asema alle vuoden ikäisten lasten ravinnossa asetetaan etusijalle. Komissiota pyydetään myös selvittämään
alle 3-vuotiaille suunnattujen maitojuomien terveellisyyttä ja asemaa lainsäädännössä.
http://www.greens-efa.eu/baby-food-rules-5441.html

LENTOMATKUSTAJIEN OIKEUDET, TIETOA LENTOJEN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSISTA
Liikennevaliokunta käsitteli lentomatkustajien oikeuksia. Mepit haluavat paremmat korvaukset myöhästymisistä ja perumisista sekä takuita lentoyhtiön mennessä konkurssiin. KUluttajia halutaan auttaa tekemään oikea liikennemuoto tarjoamalla helposti saatavilla olevaa tietoa lennon aiheuttamista ilmastopäästöistä. Liikuntaesteisille pitäisi myös taata parempi pääsy lentikoneisiin.
http://www.greens-efa.eu/baby-food-rules-5441.html

CRONBERG EHDOTTAA KUNTAUUDISTUKSESSA PALUUTA KAHDELLE TASOLLE
Euroopan parlamentin jäsen ja entinen Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Tarja Cronberg kirjoittaa tänään blogissaan kuntauudistuksesta. Cronbergin mukaan kuntien suurempi koko on saanut kuntauudistuskeskustelussa suhteettoman merkityksen. Hän ehdottaakin lähtökohdan palauttamista kahden tason malliin. ”Kansainväliset esimerkit eivät tue mahdollisimman suuren kunnan tavoitetta. Kuntarakenteen ihanteelliseen kokoon vaikuttavat eniten kuntien tehtävät.
Ranskassa kuntia on saman verran kuin pienessä kaupungissa asukkaita eli yli 36 000 kappaletta. Kuntarakenne ei ole kuitenkaan rapauttanut julkisia palveluja. Syynä on se, ettei kunnilla tarvitse välttämättä olla mitään tekemistä suurimman menoerän eli sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kanssa,
Cronberg kirjoittaa.”
Lue koko blogi: http://www.tarjacronberg.fi/mep-blogi.php?id=120302110435CE3B

SEURAA MYÖS:

Netissä:
www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org
 
Twitterissä:
@satuhassi
@tarjacronberg
@EPVihreat
@GreensEP

Facebookissa:
Satu Hassi
Tarja Crongerg
 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: