12.-16.3. Uutisia – täysistuntoviikko

Täysistuntoviikko 12.-16.3.

HASSI JA CRAMER VAATIVAT VAUHTIA RAIL BALTICALLE
Euroopan parlamentin jäsenet Satu Hassi ja Michael Cramer puhuvat tänään Helsingissä liikenteestä ja Rail Baltica -ratahankkeesta yleisötilaisuudessa. Hassin ja Cramerin mukaan liikennettä on ohjattava voimakkaasti maanteiltä raiteille, muuten liikenteen hiilidioksidipäästöjä ei saada laskemaan. Liikenteen kasvihuonekaasupäästöt ovat kasvaneet EU:ssa yli neljänneksen vuosien 1990 ja 2009 välillä. ”Muut toimialat kuten teollisuus ja energiantuotanto ovat onnistuneet laskemaan hiilidioksidipäästöjä, liikenteessä suunta on päinvastainen. Tämä tarkoittaa, että liikenne syö tulokset niistä päästövähennyksistä, joita muilla aloilla on tehty”, Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnassa vihreiden toimintaa vetävä Hassi sanoo.
http://tinyurl.com/7n7ht4r

TIEKARTTA VÄHÄHIILISEEN EU:IIN HYVÄKSYTTIIN – MUTTA TOTEUTUKSEEN KELPAISI YDINVOIMA JA ”PUHDAS” KIVIHIILI
Euroopan parlamentti hyväksyi eilen mietinnön vähähiilisestä tiekartasta EU:lle. Tiekartan mukaan EU:n ilmastopäästöjä lasketaan 40 prosenttia vuoteen 2030, 60 prosenttia vuoteen 2040 ja 80 prosenttia vuoteen 2050. Valitettavasti parlamentin mietintöön tuli mukaan keinoina myös ns. puhdas kivihiili ja ydinvoima, joita ei voi pitää kestävinä ratkaisuna päästöjen vähentämisessä. Vihreiden puolesta mietinnöstä neuvotellut Hassi oli tyytyväinen tavoitteiden hyväksymiseen, mutta harmitteli ei-kestävien keinojen hyväksymistä osana strategiaa. Puola on neuvostossa vastustanut tiekartan tavoitteita.
Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/low-carbon-roadmap-5551.html

MEPIT: EU:N TUETTAVA VENÄJÄN OPPOSITIOTA JA VAATIA DUUMAN VAALIEN UUSINTAA
Täysistunto hyväksyi päätöslauselman Venäjän vaaleista. Mepit vaativat EU:ta tukemaan Venäjän oppositiota sekä painostamaan Venäjää uusien vapaiden vaalien järjestämiseksi. Vihreiden Werner Schulz ihmetteli, miten strateginen kumppanuus olisi mahdollista, kun yhteiset intressit ja arvopohja uupuvat Putinin keskittyessä tarvittavien sosiaalisten ja taloudellisten uudistusten sijaan puolustusinvestointeihin.
Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/russia-5555.html

TASA-ARVO PUNTARISSA
Istunnossa otettiin kantaa kahteen tasa-arvomietintöön. In ’t Veldin mietinnössä käsiteltiin tasa-arvon tilaa 2011, Pietikäisen mietintö taas koski naisten asemaa päättäjinä. Tälläkin kertaa oli jätetty useita muutosehdotuksia, jotka olisivat heikentäneet parlamentin kantoja muun muassa naisten oikeudesta aborttiin. Heikennysesitykset onneksi hylättiin ja parlamentti otti kantaa muun muassa jäsenmaiden syrjiviä perhekäsityksiä vastaan sekä naisten oikeuksien puolesta EU:ssa ja esimerkiksi osana kehitysyhteistyötä.
Katso miten suomalaismepit äänestivät:
http://vihreatparlamentissa.posterous.com/

MIETINTÖ EUROVAALEISTA SAI ERITYISKOHTELUA
Euroopan parlamentin vaalien uudistamisen piti olla tällä viikolla asiaslistalla. Asiaa koskenut Duffin mietintö kuitenkin vedettiin esityslistalta kun oli ilmennyt, ettei Duffin ajatuksille ollut riittävästi kannatusta. Hassi kritisoi tapaa, jolla asiaa on käsitelty, sillä normaalisti mietinnöstä olisi vain äänestetty ja esitys olisi kaatunut. Hassi kommentoi blogissaan: ”Jos Duff haluaa, että osa mepeistä valitaan ylikansalliselta listalta, suostukoon siihen että se tehdään tavalla, joka ei lisää suurien maiden valtaa. Ja jos hän haluaa, että maakohtaiset meppimäärät eivät enää määräydy hallitusten välisten poliittisten lehmänkauppojen tuloksena – mikä sinänsä olisi ihan hyvä asia – ymmärtäköön että matematiikka on muutakin kuin suora viiva.”
Lue koko blogi:
http://tinyurl.com/79hsjld

SEURAA MYÖS:
 
Netissä:
www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org
 
Twitterissä:
@satuhassi
@tarjacronberg
@EPVihreat
@GreensEP
 
Facebookissa:
Satu Hassi
Tarja Cronberg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: