25.-30.3. Uutisia – mini-istuntoviikko

CRONBERG KYSYI ASHTONILTA MAHDOLLISESTA ISKUSTA IRANIIN
Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Tarja Cronberg on jättänyt kirjallisen kysymyksen EU:n ulkosuhteiden korkealle edustajalle Catherine Ashtonille koskien Iranin ydinohjelmaa. Cronberg korostaa kysymyksessään, että Euroopan parlamentti on vaatinut rauhanomaista ratkaisua Iranin tilanteeseen. Sen sijaan Israelin pääministeri Netanjahu, Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ja Ison-Britannian ulkoministeri Willian Hague ovat todenneet kaikkien  mahdollisuuksien olevan vielä pöydällä. Cronberg pyytää Ashtonilta selvitystä EU:n kannasta mahdolliseen iskuun Iraniin, ja täsmällisemmin, tuomitsisiko Ashton jonkun maan ennaltaehkäisevän hyökkäyksen. Cronberg muistuttaa YK:n peruskirjan artiklasta 51, jonka mukaan maalla on oikeus puolustautua, mutta vain jos se joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi. Ashtonilta odotetaan vastausta kysymykseen kolmen viikon kuluessa.
Lue uutinen: http://www.tarjacronberg.fi/mep-ajankohtaista.php?id=1203301520036BD1

HASSI ROVANIEMELLÄ: KAIVOSTEOLLISUUDEN JA ARKTISEN ÖLJYNPORAUKSEN RISKIT OTETTAVA VAKAVASTI
Hassi vierailee tänään perjantaina Rovaniemellä puhumassa arktisten luonnonvarojen käytöstä. Esillä on kaivoshankkeiden lisäksi öljynporaus, josta Hassi kirjoitti myös artikkelin Lapin kansaan. Hassin mukaan paras tapa suojella arktista luontoa öljyonnettomuuksilta on irtautua öljyriippuvuudesta ja nopeuttaa investointeja uusiutuvaan energiaan, liikenteessä uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön käyttöön. Kaivoshankkeiden osalta Hassi edellyttää pitkäaikaisten vaikutusten tarkempaa arviointia lyhytaikaisen taloudellisen hyödyn rinnalla.
Lue artikkeli: http://www.satuhassi.net/2012/%c3%b6ljynporaus-j%c3%a4%c3%a4merell%c3%a4-riskialtista/
Lue tiedote: http://www.satuhassi.net/2012/hassi-kaivoshankkeista-parempi-katsoa-kuin-katua/

HASSI: YDINVOIMA ON HUONO IDEA – EDELLEEN
Hassi kirjoitti blogissaan ydinvoimasta. Hassin mukaan ydinvoimaa paremmat vaihtoehdot eivät ole enää vain teoriaa vaan käytäntöä. Lisäksi ydinvoimateollisuus on rikkonut laajasti lupauksiaan niin taloudellisuuden kuin turvallisuudenkin osalta: ”2000-luvulla on tullut vain selvemmäksi miten
huono idea ydinvoima on. On vaikea löytää alan lupausta, jota ei olisi rikottu. Samaan aikaan uusiutuva energia ja energiapihi teknologia ovat kehittyneet ja muuttumassa valtavirraksi”, kirjoittaa Hassi.
Lue koko blogi: http://www.satuhassi.net/2012/ydinvoima-on-huono-idea-edelleen/

ROAMING-HINNAT LASKEVAT – YLIHINNOITTELU JATKUU SILTI
EU laskee kuluttajilta veloitettuja ulkomailla soitettujen puheluiden, tekstiviestien ja dataliikenteen roaming-hintoja. Parlamentin ja jäsenmaiden neuvottelijat sopivat uudesta hintatasosta tällä viikolla. Vihreiden mukaan on hyvä, että perusteetonta hintaeroa kotimaan ja ulkomaan puheluiden välillä kavennetaan, vaikka sitä olisi voitu tehdä kunnianhimoisemmin. Piraattipuolueen Christian Engström pitää valitettavana, että on odotettava uutta päivitystä tilaisuutta päästä lopullisesti eroon törkeistä roaming-veloituksista.
Lue tiedote: http://www.greens-efa.eu/mobile-phone-roaming-5648.html

MUITA PÄÄTÖKSIÄ ISTUNNOSSA
Mepit ottivat täysistunnossa kantaa myös muun muassa siihen, että jääkiekon vuoden 2014 MM-kisat siirrettäisiin Valko-Venäjän Minskistä muualle, kunnes maan johto sitoutuu ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteen kunnioittamiseen. Budjetin osalta mepit äänestivät jälleen sen puolesta, että parlamentti luopuisi toisesta istuntopaikastaan, sekä lentomatkustajien oikeuksista muun muassa läpinäkyvämpään hinnoitteluun. Ensi viikolla parlamentilla on ulkosuhdeviikko, jonka jälkeen poliittiset ryhmät kokoontuvat.

Jos et ole vielä tutustunut Vihreiden uuteen Green New Deal -sivustoon, tee se nyt osoitteessa http://greennewdeal.eu/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: