16.-27.4. Uutisia – täysistunto- ja valiokuntaviikko

Täysistuntoviikko 16.-20.4. ja valiokuntaviikko 23.-27.4.

HASSI JA CRONBERG: EPÄREILUUN VEROKILPAILUUN PUUTUTTAVA
Euroopan parlamenti otti viime viikolla kantaa yritysverotuksen yhtenäistämiseen EU-maissa. Määräyksillä luotaisiin yhteiset säännöt yritysveron laskemiseksi ja veron tuoton jakamiseksi niiden maiden välillä, joissa yritys toimii. Tämä vähentäisi veronkiertoa. Komissio ja jäsenmaat ovat halunneet jättää osallistumisen jäsenmaiden vapaaehtoisuuden varaan, parlamentti vaatii järjestelmästä pakollista suurille yrityksille. Vihreiden Cronberg ja Hassi pitävät välttämättömänä myös yritysveron vähimmäistasoa, joka ei sisälly komission ehdotukseen. ”Parlamentin kanta oli onneksi tiukempi kuin jäsenmaiden, mutta yhteisen minimiyritysveron käyttöönottoa lykättiin jälleen. Epäreilun verokilpailun annetaan siis valitettavasti jatkua komission, jäsenmaiden ja parlamentin suurempien ryhmien siunauksella. Jäsenmaiden verokilpailu yhteisillä sisämarkkinoilla on hölmöläisten hommaa, joten asiaan palataan varmasti tulevina vuosina”, sanoo Cronberg.

Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=1204191343300279
Lue blogi:
http://www.satuhassi.net/2012/laillistettu-veronkiero-aisoihin/

CRONBERG: NEUVOTTELUT IRANIN YDINOHJELMASTA PÄÄTTYIVÄT RAKENTAVASSA ILMAPIIRISSÄ
Iranin ydinohjelmasta käytiin Istanbulissa 14.4. kauan odotetut ensimmäiset neuvottelut yli vuoteen. Neuvottelut sujuivat yllättävän positiivisissa merkeissä ja  päättyivät rakentavassa ilmapiirissä. Mikään osallistujamaista ei halua Israelin ajamaa sotilaallista iskua, jonka seuraukset voisivat olla arvaamattomat. Osapuolilla on motivaatio löytää ratkaisu ja neuvottelut jatkuvat 23. toukokuuta Bagdadissa. Cronberg kommentoi blogissaan: ”Vaikuttaa epätodennäköistä, että ristiriidat ratkeaisivat muutaman kuukauden kuluessa. Sotilaallista iskua ei tehdä neuvotteluiden jatkuessa, joten kaikkien neuvottelumaiden intresseissä on, että neuvottelut eivät katkea ainakaan ennen Yhdysvaltojen presidentinvaaleja”.

Lue blogi: 

http://www.tarjacronberg.fi/mep-blogi.php?id=12041814111288B9

CRONBERG TYYTYVÄINEN OBAMAN PAKOTTEISIIN IRANIN JA SYYRIAN TELEYHTIÖITÄ KOHTAAN
Yhdysvallat päätti ottaa käyttöön uusia pakotteita niitä yrityksiä kohtaan, jotka mahdollistivat Iranian ja Syyrian hallituksen sortotoimet viestintäteknologian avulla. Sanktioiden piirissä ovat muun muassa iranilainen Datak Telecom ja syyrialainen Syriatel. Cronberg piti sanktioita tervetulleina ja täsmällisesti kohdennettuina niin, ettei niillä pitäisi olla haittaa tavallisille kansalaisille. Viime viikolla Euroopan parlamentti puolestaan vaati komissiolta uusia sääntöjä, jotka varmistavat paremman valvonnan viestintäteknologian viennille. Näin pyritään estämään se, että EU:sta viedään kansalaisten valvonnan tai internetsensuurin mahdollistavia järjestelmiä ei-demokraattisiin maihin.
Lue tiedote:
http://tinyurl.com/d93n8pl

HASSI JA PIETIKÄINEN: KOMISSIO SELVITTÄMÄÄN TALVIVAARAA
Kaivosyhtiö Talvivaaran aiheuttamat laajat ympäristöongelmat tulevat EU:n komission tutkittavaksi europarlamentaarikkojen Sirpa Pietikäinen ja Satu Hassi tekemän kirjallisen kyselyn perusteella. Talvivaara on jatkuvasti ylittänyt sen ympäristöluvassa sallitut päästöt moninkertaisesti ja aiheuttanut laajalla alueella huomattavaa vesistön pilaantumista. ”On selvää, että Talvivaaran ympäristöluvan ehtojen rikkomiseen ei ole puututtu kaikilla lain mahdollistamilla keinoilla. Olemmekin siis pyytäneet komissiota selvittämään, onko Suomen valtio rikkonut velvoitteitaan panna täytäntöön EU:n antama ympäristölainsäädäntö”, Pietikäinen ja Hassi toteavat.

Lue tiedote: http://tinyurl.com/cvvdboc

CRONBERG ESITTÄÄ VIHREÄÄ MAATALOUTTA KILPAILUEDUKSI
EU:n yhteistä maatalouspolitiikkaa uudistetaan tulevaa vuonna 2013 alkavaa ohjelmakautta varten. Sen keskeiseksi sisällöksi on noussut viherryttäminen. Myös omaa tuotantoa on tarve vahvistaa, sillä EU on maatalouden nettotuoja. ”Meidän kannattaa kääntää tilanne kilpailueduksi. Maataloutemme tarvitsee uuden suunnan ja luomussa toteutuu viherryttämisen ydin. Tehdään siitä kannattava bisnes”, kannusti Cronberg EU:n maatalousuudistusta käsittelevässä seminaarissa Helsingissä 23.4.
Lue tiedote:
http://tinyurl.com/ck37ooc

BUDJETTI 2013 JA ITER-RAHOITUKSEN LISÄYS
Komissio julkisti tällä viikolla esityksen vuoden 2013 budjetiksi. Komissio esittää maksumäärärahoihin (käytännön kassavirta) kasvua 6,8 prosenttia ja maksusitoumuksiin 2,0 prosentin kasvua. Vihreiden Helga Trüpelin mukaan ehdotus on linjassa inflaation ja EU:n lisääntyneiden tehtävien kanssa. Sen sijaan vihreät kritisoivat viime viikolla parlamentin hyväksyntää kasvattaa massiivisen ITER-fuusioenergiahankkeen määrärahoja tälle vuodelle peräti 650 miljoonaan euroon.
Lue tiedote budjetista:

http://www.greens-efa.eu/acta-anti-counterfeiting-agreement-7012.html

Lue tiedote ITER-määrärahoista:
http://www.greens-efa.eu/iter-nuclear-fusion-funding-6940.html

SEURAA MYÖS:
 
Netissä:
www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org
 
Twitterissä:
@satuhassi
@tarjacronberg
@EPVihreat
@GreensEP
 
Facebookissa:
www.facebook.com/satuhassi
www.facebook.com/tarjacronber

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: