4.-8.6. Uutisia – ryhmäviikko

CRONBERG EHDOTTAA IRAN-PAKOTTEIDEN LYKKÄÄMISTÄ
Toivo sovusta neuvottelevien maiden ja Iranin välillä on hiipumassa ennen Moskovassa 18.-19.6. pidettäviä neuvotteluita Iranin ydinohjemasta. Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Tarja Cronbergin mukaan osapuolten välinen yhteisymmärrys on heikentynyt Bagdadin jälkeen. Cronberg ehdottaa, että EU lykkää Iraniin kohdistettujen pakotteiden voimaantuloa, jotta voidaan turvata neuvottelujen jatko ja välttää aseellinen isku. ”Jotta vältetään pahin uhkakuva ja rakennetaan luottamusta osapuolten välillä, EU:n pitäisi siirtää öljy- ja polttoainekuljetuksiin kohdistuvien pakotteiden voimaantuloa kuudella kuukaudella. Nyt nämä pakotteet ovat tulossa voimaan jo heinäkuun alusta”, Cronberg sanoo.
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=120608122151F566

CRONBERG ACA-VUOSIKOKOUKSESSA WASHINGTONISSA
Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Tarja Cronberg puhui maanantaina Arms Control Associationin (ACA) vuosikokouksen yhteydessä järjestettävässä seminaarissa Washingtonissa. Seminaarissa esiintyi myös muun muassa presidentti Obaman asevalvonnan neuvonantaja Rose Gottemoeller, joka toimi aiemmin pääneuvottelijana strategisten ydinaseiden vähentämistä koskevissa neuvotteluissa. Pääteemana ACA:n kokouksessa olivat Yhdysvaltojen ja Venäjän väliset neuvottelut ydinaseiden vähentämisestä, mutta siellä käsiteltiin myös Iranin ydinohjelmaa sekä niistä käytävien neuvottelujen nykytilannetta. Kokouksen Iran-paneelissa puhunut Cronberg vaatii EU:lta pitkäjänteistä suhtautumista Iraniin.
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=12060411335924E6

HASSI KOMMENTOI YMPÄRISTÖLAINSÄÄDÄNNÖN VAIKUTUSTA TALOUTEEN
Keskustelu laivojen rikkipäästörajaa koskevasta EU-säätelystä jatkui Suomessa. Rajoista oli sinällään jo sovittu kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n piirissä. Hassi kommentoi keskustelua blogissaan ottamalla esiin aiempien ympäristö- tai terveyssyiden vuoksi tehdyillä päätöksillä. Hassi toteaa, että talous on kasvanut huolimatta ympäristölainsäädännön edistymisestä: ”Vuonna 1990 Suomen teollisuustuotanto oli kaksinkertainen verrattuna vuoteen 1970. Vuonna 2010 teollisuustuotantomme oli jälleen kaksinkertaistunut vuodesta 1990.”
Lue blogi:
http://www.satuhassi.net/2012/niinh%c3%a4n-siin%c3%a4-k%c3%a4vi/

LAUKAANSUUN ÖLJYVUOTORIKOS HUOLESTUTTAA MEPPEJÄ
14 EU-parlamentaarikkoa – muun muassa Hassi ja Cronberg – ja Saksan liittopäivien jäsentä on kirjoittanut Venäjän ja Saksan valtiojohdolle Laukaanjoen suulla sijaitsevan Ust-Lugan öljysataman  huolestuttavasta tilasta. Sataman rakenteiden  heikon  laadun vuoksi  öljyvuodon ja ympäristökatastrofin uhka on merkittävä. Allekirjoittajat vaativat öljyterminaalien käyttöönoton lykkäämistä, kunnes niistä on tehty riippumaton ympäristövaikutusten arviointi  Espoon -sopimuksen mukaisella tavalla.
http://www.satuhassi.net/2012/laukaansuun-%c3%b6ljyvuotoriski-huolestuttaa-meppej%c3%a4/

KOMISSION ESITYS PANKKIEN TUKEMISESTA
Komissio julkaisi lakiesityksensä siitä, miten vaikeuksiin joutuneiden pankkien suhteen tulisi toimia. Vihreät pitivät aloitteita tärkeinä, ja toivottivat yhteiset pelisäännöt tervetulleiksi. KOmissio pyrkii siihen, ettei pankkeja pelastettaisi veronmaksajien rahoista vaan pankkien takuurahastosta. Vihreiden mielestä suunnitellut takuut kuitenkin jäävät liian pieniksi.
http://www.greens-efa.eu/bank-resolution-7404.html

KOMISSION ESITYS UUSIUTUVALLE ENERGIALLE 2020 JÄLKEISELLE AJALLE
Komissio julkaisi esityksen myös uusiutuvan energian tavoitteille vuoden 2020 jälkeiselle ajalle. Vihreät olisivat halunneet nähdä mukana konkreettisia ja kunnianhimoisia tavoitteita, ryhmän mukaan vuoteen 2030 voitaisiin pyrkiä 45 prosentin uusiutuvien osuuteen välitavoitteena kohti 100 %:sti uusiutuviin energialähteisiin perustuvaan talouteen. Tämä antaisi markkinoille ja sijoittajille varmuutta ja selvän signaalin sijoittaa uusiutuviin.
http://www.greens-efa.eu/renewable-energy-7401.html

ENSI VIIKOLLA TÄYSISTUNNOSSA
Mepit käsittelevät muun muassa parlamentin kantaa YK:ssa neuvoteltavaan asekauppasopimukseen. Cronberg on asiassa vihreiden vastuuhenkilö. Myös eurokriisistä, Tiibetin tilanteesta, EU:n budjetista ja sen käytöstä elvytykseen keskustellaan. 
http://www.greens-efa.eu/98-weekly-overview.html?L=14

SEURAA MYÖS:
 
Netissä:
www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org
 
Twitterissä:
www.twitter.com/satuhassi
www.twitter.com/tarjacronberg
www.twitter.com/EPVihreat
www.twitteri.com/GreensEP
 
Facebookissa:
www.facebook.com/satuhassi
www.facebook.com/tarjacronberg

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: