6.7. Uutisia – täysistuntoviikko

PARLAMENTTI KUOPPASI ACTAN

Tällä viikolla ACTA-sopimus etenki vihdoin täysistuntoon jo viiden parlamentin äänestettyä sen hylkäämisen puolesta aiemmin. EPP-ryhmä yritti vielä viime hetkillä lykätä asiaa palauttamalla ACTA valiokuntakäsittelyyn, tämä ei kuitenkaan onnistunut. ACTA hylättiin täysistunnossa selkein äänin 478-39, 165 tyhjää.

Hassi kirjoitti blogissaan: ”Yksi vuoden kiihkeimpiä vääntöjä EU-parlamentissa sai tänään ratkaisunsa. Teollis- ja tekijänoikeuksia koskevan ACTA-sopimuksen tavoite on täysin kannatettava: panna aisoihin tuoteväärennökset ja tekijänoikeuksien loukkaukset. Mutta hyvä tarkoitus ei pyhitä vääriä keinoja. Tapaus opettaa avoimuuden tärkeyden. Asia, joka valmistellaan salakähmäisesti, voi kaatua. Nyt kansalaiset osoittivat kaapin paikan ja se on tervetullutta!”

Lue blogi:
http://www.satuhassi.net/2012/acta-kansalaiset-osoittivat-kaapin-paikan/

Katso miten suomalaismepit äänestivät:
http://vihreatparlamentissa.posterous.com/47-aanestys-acta-sopimus

Katso vihreän ryhmän video ACTA:n vaiheista:

HASSI PANKKITUEN VASTIKKEELLISUUDESTA
HAssi kirjoitti blogissaan pankkituen vastikkeellisuudesta: ”Minä olen ilahtunut siitä, että nyt on alettu puhua pankkiunionista. Sen hyväksyttävyyden tärkeimpiin kriteereihin kuuluu se, että pankkituki on vastikkeellista. Toisin sanoen avun antajan pitää saada vastaava osuus pankin omistuksesta.
Vastikkeellisuuden kautta pankkien omistajat oppivat, että jos yksityisten pikavoittojen toivossa otetaan riskejä, jotka lopulta kaatuvat veronmaksajien syliin, myös omistaja kärsii.”
Lue blogi:
http://www.satuhassi.net/2012/pankkituen-vastikkeeksi-pit%c3%a4%c3%a4-tulla-omistua/

CRONBERG: VUOSI MEPPINÄ
Cronberg kirjoitti Itä- ja Länsi-Savo lehtiin kolumnin vuodestaan meppinä: ”Vuosi on kulunut. Olen vieläkin skeptinen sen suhteen, onko parlamentti paras mahdollinen ratkaisu kansalaisten demokratiaan Euroopassa. Mutta nyt olen todella innostunut työstäni.
Yksi syy on että tämän vuoden aikana se on ollut mahtava näköalapaikka euron kriisiin. Vastustin aikoinaan rahayhteisöä. Yhteistä valuttaa ei luoda ilman, että talouksia yhdistetään. Nyt euron valuviat ovat kaikkien nähtävillä. Kuinka voidaan tehdä merkittävä sopimus ilman, että mietitään kuinka siitä erotaan? Kuinka voidaan ottaa mukaan maa, kun tiedetään, että se ei täytä kriteerejä? Vaikka olenkin sitä mieltä, että Kreikan tulisi erota eurosta, olen tänään euron lämmin kannattaja. Tarvitsemme enemmän, emme vähemmän Eurooppaa tässä globaalissa taloudessa.”
Lue kolumni:
http://www.tarjacronberg.fi/puheita_sisalto.php?id=120706162501CA6C

ELÄINTEN SUOJELU- JA HYVINVOINTISTRATEGIA
Mepit ottivat täysistunnossa kantaa komission tiedonantoon eläinten suojelu- ja hyvinvointistrategiasta 2012-2015. Vihreät ja GUE/NGL-ryhmä olivat jättäneet Paulsenin päätöslauselmaesitykselle vaihtoehtoisen ehdotuksen, joka sisälsi muun muassa vaatimuksen asettaa 8 tunnin raja eläinkuljetuksille sekä kiellon kloonata eläimiä ruokatuotannosssa. Valitettavasti alkuperäinen heikompi ehdotus meni läpi.
Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/animal-welfare-7753.html

Katso miten suomalaismepit äänestivät:
http://vihreatparlamentissa.posterous.com/47-aanestys-elainten-suojelu-ja-hyvinvointist

Ensi viikolla parlamentin valiokunnat kokoontuvat. Esityslistalla on muun muassa CIA:n laittomat talteenotot EU:ssa ja energiansäästödirektiivi. Komissiolta odotetaan esityksiä direktiiveiksi autojen päästöjen rajoittamiseen ja digitaalisen ajan oikeuksien määrittämiseen (sis.mm. musiikin lisenssiointi netissä).

SEURAA MYÖS:
 
Netissä:
www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org
 
Twitterissä:
www.twitter.com/satuhassi
www.twitter.com/tarjacronberg
www.twitter.com/EPVihreat
www.twitteri.com/GreensEP
 
Facebookissa:
www.facebook.com/satuhassi
www.facebook.com/tarjacronberg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: