17.-28.9. Uutisia – valiokuntaviikot

VIHREITÄ UUTISIA EUROOPAN PARLAMENTISTA 17.-28.9.

CRONBERG PUHUI IRAK-VALTUUSKUNNASSA: TARVITAAN ALUEELLINEN STRATEGIA

Parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Cronberg puhui parlamentin Irak-valtuuskunnan kokouksessa EU:n suhteista molempiin maihin. Cronbergin mukaan maiden maiden yhteistyö on lisääntynyt viime vuosina. Hän korostaa, että EU:n on edistettävä vakautta ja turvallisuutta koko alueen kattavalla strategialla. Yksi osa tätä on Lähi-Idän ydinasevapaavyöhyke. YK on jo ottanut tämän tavoitteekseen ja aloitteesta järjestetään korkean tason kokous Helsingissä vuoden lopussa.

Lue puhe:
http://www.tarjacronberg.fi/in-english.php?id=1209261333033CD9

HASSI: EU-YHTEISTYÖLLÄ PITÄÄ VAIKEUTTAA VERONKIERTOA

Hassi kirjoitti blogissaan EU-maiden verokilpailusta:

”Suomessa toimivat ulkomaiset yritykset, kuten Terveystalo ja Mehiläinen, eivät maksa Suomeen veroa. Mutta eivät sitä enää maksa suomalaisetkaan suurfirmat kuin muutaman murusen. Hesari kertoi viime viikolla, että valtaosa Suomen yhdeksästä suurimmasta pörssiyhtiöstä maksaa kotimaahan yritysveroa vain muutaman prosentin, jos sitäkään.
Yhdeksän suurimman firman joukossa Wärtsilä maksoi veroja isoimman siivun tuloksestaan, 18,6 prosenttia. Seuraavaksi tulivat Fortum 11,3 prosentilla ja Kone 6,2 prosentilla. Nokia pulitti tuloksestaan yritysveroa vajaat 0,1 prosenttia, Metso ja Nokian renkaat eivät mitään.”

Lue koko blogi:
http://tinyurl.com/cpxamxx

CRONBERG VIHREÄSSÄ BLOGISSA: URAANILOMALLE KUUSAMOON?

Cronberg kirjoitti Vihreässä Blogissa matkailun ja kaivosteollisuuden välisestä ristiriidasta Kuopiossa:

”Kuusamossa käydään tällä hetkellä tiukkaa kädenvääntöä kaivosteollisuuden ja matkailun välillä. Tapaus edustaa kärjistetysti ristiriitaa, joka elinkeinojen välillä on muuallakin Suomessa. Rukan matkailualueelta olisi nimittäin suora näkyvyys australialaisen Dragon Miningin suunnittelemalle kultakaivokselle. Kaivos tulisi myös aivan vesistön tuntumaan.

Kuusamossa suunnitellaan lisäksi uraanin talteenottoa. Kuusamo on torjunut uraanikaivosidean jo vuosia sitten, sillä matkailua ja muita elinkeinoja on haluttu suojella määrätietoisesti. Mutta vanha kaivoslaki suosii kaivosyritystä. Kaivoslain uudistuksen vitkuttelulla saattaa olla juuri kuusamolaisille kallis hinta.”

Lue koko blogi:
http://www.vihreat.fi/blogit/tarja-cronberg/uraanilomalle-kuusamoon

HASSI VAASASSA: CLEANTECHILLÄ TYÖLLISYYTTÄ

EU-parlamentaarikko Satu Hassi vieraili 24.9. Vaasassa. Vierailuun sisältyy käynti Wärtsilä-yrityksessä sekä yleisötilaisuus Rewell-kauppakeskuksessa.
 
Hassi kommentoi: ”Kun puhutaan Suomen elinkeinoelämän ja teollisuuden kehittämisestä, on syytä muistaa ympäristöteknologia eli cleantech-teollisuus. Ympäristöteknologia on jo nyt merkittävä työllistäjä, ja se yhdistää ympäristönsuojelun liiketoimintaan. EU:n komission mukaan ns. vihreiden teknologioiden aloilla on koko EU:n ylivoimaisesti suurin työllistämispotentiaali. Esimerkiksi tietotekniikka tulee vasta sen jälkeen”

Lue tiedote:
http://tinyurl.com/cxy34zv

YMPÄRISTÖVALIOKUNTA KIELTÄISI LIUSKEKAASUPORAUKSET ARKTISELLA ALUEELLA

Ympäristövaliokunta otti kantaa liuskekaasun tuotantoon. Meppien mukaan liuskekaasun poraamisen sääntelyä ja valvontaa on tiukennettava, sillä toiminnalla on suuria ympäristö- ja terveysvaikutuksia. Lisäksi vaadittiin täyskieltoa liuskekaasun poraamiselle haavoittuvilla alueille, mukaan lukien arktisella alueella. Vihreät olivat tyytyväisiä valiokunnan esittämiin vaatimuksiin. Asiaa käsitellään myöhemmin vielä parlamentin täysistunnossa.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/shale-gas-and-fracking-8115.html

GMO-KASVEJEN VAIKUTUKSISTA UUTTA TIETOA

Geenimuunnellun maission pitkäaikaisista vaikutuksista saatiin uutta tietoa. Julkaistussa tutkimuksessa GMO-maissin (NK603) vaikutuksista koe-eläimiin kerättiin nyt tietoa kahden vuoden ajalta, kun tavanomaisesti tutkimukset ovat kestäneet vain kolme kuukautta. Tuloksien mukaan geenimuunneltu maissi aiheutti rotissa kasvaimia, maksa- ja munuaistauteja sekä lisäsi kuolleisuutta. Tutkittu maissi oli jo hyväksytty EU:ssa ruuaksi ja rehuksi. Vihreät vaativat välittömästi täyskieltoa GMO-kasveille EU:ssa ja globaalilla tasolla.

Lue blogi:
http://www.greens-efa.eu/gmo-campaign-blog-8139.html

SEURAA MYÖS:
 
Netissä:
www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org
 
Twitterissä:
@satuhassi
@tarjacronberg
@EPVihreat
@GreensEP
 
Facebookissa:
Satu Hassi
Tarja Cronberg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: