22.-27.10. Uutisia – täysistuntoviikko

CRONBERG PERUI PARLAMENTIN IRAN-VALTUUSKUNNAN MATKAN

Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunta  oli tarkoitus lähettää edustajansa Iraniin lauantaina. Valtuuskunnan puheenjohtajan Tarja Cronbergin johtamalla matkalla oli määrä tavata iranilaisia kansanedustajia ja kansalaisyhteiskuntaa. Syynä peruutukseen oli Euroopan parlamentin mandaattiin päivää ennen matkaa asetettu ehto, jota iranilaiset eivät hyväksyneet ennen matkaaa.

Perjantaina parlamentin puheenjohtajakokous (parlamentin puhemies ja poliittisten ryhmien johtajat) päätti yksimielisesti myöntää Sakharov-sananvapauspalkinnon Nasrin Sotoudehille ja Jafar Panahille, ja että Iraniin matkustava valtuuskunta veisi henkilökohtaisesti palkituille kutsun tulla vastaanottamaan palkinto joulukuussa Strasbourgista.

Lauantaiaamuna valtuuskunnan puheenjohtaja Cronberg sai Iranin EU-suurlähettiläältä tiedon, ettei näin lyhyellä varoitusajalla voida taata, että valtuuskunta pääsee puheenjohtajiston asettaman ehdon mukaisesti toimittamaan kutsukirjeet Sakharov-palkituille. Tämän seurauksena Cronberg totesi, että hän ei pysty toteuttamaan saamaansa mandaattia ja perui matkan.

Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=1210291308391AC0
 

HASSI: ”FENNOVOIMAN TARU ON LOPPU”

Hassi kirjoitti blogiinsa E.ONin lähdöstä Fennovoiman ydinvoimahankkeesta:

”Ydinvoiman musta lokakuu sai sinettinsä, kun Fennovoimasta suurin omistaja, siitä 34 % omistava saksalainen EOn ilmoitti vetäytyvänsä hankkeesta. Tämä on ollut odotettavissakin, viimeistään siitä alkaen kun EOn ja toinen saksalainen sähköjätti RWE jättivät Britannian ydinvoimahankkeet. Firmat, jotka omistivat 10 % Fennovoimasta, muun muassa S-ryhmä, jättivät ydinvoimayhtiön jo aikaisemmin tänä vuonna.”

Lue koko blogi:
http://www.satuhassi.net/2012/fennovoiman-taru-on-loppu/
 

MEPIT VAATIVAT TASA-ARVOA KESKUSPANKIN JOHTOON

Täysistunto hylkäsi Euroopan Keskuspankin johtokuntaan asetetun ehdokkaan Yves Merchin. Asiaa valmistellut valiokunta oli jo aikaisemmin kirjelmöinyt euroryhmälle naisehdokkaan löytämiseksi. Johtokunnassa ei ole tällä hetkellä yhtään naista ja seuraavan kerran johtokunnan paikka vapautunee täytettäväksi vasta vuonna 2018. Valitettavasti parlamentin päätös ei ole jäsenmaita sitova. Vihreät vetosivat myös Merchiin ehdokkuuden perumiseksi.

Vihreät lanseerasit tällä viikolla kampanjan sukupuolikiintiöiden asettamiseksi pörssiyhtiöille. Komissaari Redingin esitystä odotetaan myöhemmin tänä vuonna. Alun perin komission piti päättää esityksestä tällä viikolla, mutta riittävää yksimielisyyttä ei löytynyt.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/ecb-executive-board-8408.html

Tutustu kampanjaan:
http://get-women-on-board.eu/

PARLAMENTTI VAATII YHTÄ ISTUNTOPAIKKAA

Täysistunto vaati parlamentin toisesta istuntopaikasta luopumista budjettikösittelyn yhteydessä. Vihreät toivovat, että viesti menisi perille jäsenmaille, jotta määrärahojen haaskaus kahden istuntopaikan pitämiseen ja niiden välillä matkustamiseen saataisiin vihdoin loppu.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/european-parliament-seat-8367.html

DALLIN ERO EI SAA VIIVYTTÄÄ UUTTA TUPAKKALAKIA

Komissaari Dallin ero saattaa viivyttää suunnitellun tupakkadirekiivin käsittelyä ja voimaantuloa. Vihreät vaativat, että lakiehdotus käsitellään viivyttelemättä. Tilanne saattaa hyödyttää tupakkayhtiöitä, jos tiukempi säätely viivästyy komissaarin vaihtumisen vuoksi. Barrosolta vaadittiin myös täyttä avoimuutta Dallin eron suhteen.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/dalli-resignationeu-tobacco-legislation-8368.html

SEURAA MYÖS:

 Netissä:
www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org

 Twitterissä:
@satuhassi
@tarjacronberg
@EPVihreat
@GreensEP

 Facebookissa:
Satu Hassi
Tarja Cronberg
 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: