26.-30.11.2012 Uutisia – valiokuntaviikko

HASSI DOHAN ILMASTOKOKOUKSEEN

Satu Hassi osallistuu 4.-7.12. YK:n ilmastokokoukseen Qatarin Dohassa Euroopan parlamentin valtuuskunnassa. Odotukset kokouksen suhteen ovat matalalla, huolimatta hälyttävistä uutisista ilmastonmuutoksen  etenemisestä arvioitua nopeammin. Hassin mukaan EU:n oman ilmastotavoitteen tiukentaminen olisi tärkeä tapa vauhdittaa neuvotteluja.

”Jotta ilmastonmuutos voitaisiin hillitä alle kahden asteen verrattuna esiteolliseen aikaan, globaalit kasvihuonekaasupäästöt eivät vuonna 2020 saisi olla yli 44 gigatonnia eli miljardia tonnia, sanoi YK:n ympäristöohjelma UNEP äskettäin. Nykyiset päästöt ylittävät tämän 20 prosentilla ja nykymenolla ollaan vuonna 2020 jo 58 gigatonnissa. Maailmanpankin tuoreen raportin mukaan maailman on menossa  neljän asteen lämpenemiseen, millä olisi ihmisille ja yhteiskunnille katastrofaaliset seuraukset. On jo aika herätä Ruususen unesta ja ryhtyä tositoimiin”, sanoo Hassi.

”Maailman johtajat eivät valitettavasti ota ilmastokriisiä riittävän vakavasti. Obaman uudelleenvalinnan jälkeen moni toivoi enemmän kunnianhimoa Yhdysvaltojen ilmastopolitiikkaan. Alku ei ole lupaava, kun Obama ensi töikseen kielsi maansa lentoyhtiöitä osallistumasta EU:n lentopäästökauppaan. Se, että EU näyttäisi esimerkkiä tiukentamalla omaa päästötavoitettaan on paras tapa saada neuvotteluihin vauhtia. Euroopan parlamentti tukee sitä, että EU:n päästövähennystavoitetta vuoteen 2020 nostetaan 30 prosenttiin. Viime vuonna EU:n päästöt olivat jo 17,5 % alle vuoden 1990 tason”, kertoo Hassi.

Lue tiedote:
http://www.satuhassi.net/2012/hassi-dohan-ilmastokokoukseen/

CRONBERG: HELSINGIN YK-KOKOUS KIIREELLINEN LÄHI-IDÄN JÄNNITTEIDEN VUOKSI

Helsingissä joulukuuksi pidettäväksi suunniteltua YK:n kokousta joukkotuhoaseista vapaasta Lähi-idästä on lykätty. Päätöksen tekivät kokouksen koollekutsujat ja aseistariisuntasopimuksen alullepanijamaat Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Venäjä. Alueen kireän geopoliittisen tilanteen ja joidenkin maiden haluttomuuden osallistua kerrottiin olevan syinä kokouksen lykkäämiseen.

Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Tarja Cronberg kommentoi:

”On valitettavaa, ettei kokousta voida pitää nyt joulukuussa. Prosessin ei kuitenkaan tule loppua tähän. Lähi-idän heikentyneen turvallisuuden ja kasvaneiden jännitteiden vuoksi kokous nimenomaan pitäisi järjestää mahdollisimman pian. Tarvitaan luottamusta rakentavia toimenpiteitä, ja kokous olisi voinut olla tässä tärkeä askel. Venäjä vaatii, että kokous olisi ennen huhtikuuta. On hyvä, että koollekutsujat osoittavat vahvaa sitoutumista prosessille, hankaluuksista huolimatta.”

Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=121126123745E700

HASSI BLOGISSAAN RIKKIDIREKTIIVISTÄ JA TALVIVAARASTA

”Syksyn uutisissa kaksi ympäristöasiaa on ollut ylitse muiden: rikkidirektiivi ja Talvivaara.

Rikkidirektiivin on väitetty tappavan Suomen teollisuuden. Tätä tuli alkusyksystä joka tuutin täydeltä sellaisella voimalla, että rikkidirektiiviä haluavat firmat uskalsivat puhua vain suljettujen ovien takana.

Talvivaaran tapahtumat puolestaan opettavat, että ympäristönsuojelun laiminlyönti maksaa lopulta paljon enemmän kuin vastuullinen suhtautuminen, lopulta myös yhtiölle, joka yritti livahtaa riman ali eikä yli.”

Lue koko blogi:
http://www.satuhassi.net/2012/rikki-ja-talvivaara/

HASSI BLOGISSAAN: RAHOITUSMARKKINAVERO TARVITAAN

”Finanssimarkkinat pitää palauttaa käenpojasta ihmisten ja elinkeinoelämän palvelijoiksi

Eilen EU-parlamentin valiokunta tuki sitä, että halukkaat EU-maat säätävät rahoitusmarkkinaveron eli finanssitransaktioveron. Mukaan on ilmoittautunut 11 maata.

Tänä aamuna Suomen hallituksen EU-ministerivaliokunta hylkäsi ehdotuksen, että Suomi liittyisi joukkoon. Se on tosi valitettavaa, varsinkin kun jopa hallitusohjelmassa liputetaan tämän veron puolesta.

Rahoitusmarkkinaveroa kannattavat vihreät, demarit ja Vasemmistoliitto. Suomen hallituksen kielteisen kannan ratkaisivat Kokoomus, RKP ja kristillisdemokraatit, jotka antoivat pankkialan lobbarien sanella kantansa.”

Lue koko blogi:
http://www.satuhassi.net/2012/rahoitusmarkinavero-tarvitaan/

TUTKIMUS JA INNOVAATIOT VAARASSA BUDJETTINEUVOTTELUJEN VUOKSI – HORIZON 2020

Teollisuusvaliokunnassa äänestettiin mietinnöstä koskien Horizon 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaa. Vihreiden Philippe Lambertsin mukaan Horizon 2020 tarkoituksena on asemoida EU innovaatioiden eturintamaan, mutta meneillä olevat budjettineuvottelut vaarantavat ohjelman rahoituksen.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/horizon-2020-8681.html

CRONBERG EUROOPAN PARLAMENTIN CHATISSA IRANISTA JA IHMISOIKEUKSISTA 4.12. klo 16 SUOMEN AIKAA

Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Tarja Cronberg keskustelee Euroopan parlamentin facebook-chatissa ti 4.12. klo 16-17 Suomen aikaa.
Teemana on Iran ja ihmisoikeudet. Chat on kaikille avoin, tervetuloa!

Osallistu chattiin:
https://www.facebook.com/europeanparliament/app_188929731130869

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: