21.1.-8.2. Uutisia

HASSI: OIKEISTO OTTI OHJEENSA AUTOTEOLLISUUDELTA SÄÄDETTÄESSÄ MELURAJOJA
Tällä viikolla EU-parlamentissa otettiin kantaa autojen uusiin melurajoihin. Edelliset ovat 20 vuoden takaa. Hassin mukaan parlamentti menetti tilaisuuden parantaa meidän kaikkien hyvinvointia tanssiessaan autoteollisuuden lobbarien pillin mukaan.
”Enemmistön hyväksymät melutaulukot ovat suurimmalle osalle autoja 1-2 dB komission ehdotusta löysemmät, ja lisäksi annettiin kaikille autoluokille vielä 1 dB lisää, ja vuosi lisäaikaa”, sanoo Hassi.
Lue blogi:
CRONBERG TULEVISTA IRAN-NEUVOTTELUISTA
Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Cronberg painottaa, että Kazakstaniin 26. helmikuuta sovituissa neuvotteluissa on löydättävä molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu Iranin ydinohjelman tulevaisuudesta. Sopimukseen on päästävä nyt, sillä muuten aika uhkaa loppua.
– E3+3 -neuvottelijoiden, Ranskan, Saksan, Britannian, Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltojen on tehtävä Iranille tarjous, jonka avulla varmistetaan, että ydinaseiden määrä ei lisäänny Iranissa tai sen lähialueilla.
Lue Cronbergin kirjoitus pakotepolitiikasta Helsingin Sanomissa:
http://www.tarjacronberg.fi/puheita_sisalto.php?id=130129120345EB0B
ILTASANOMAT: HASSI SUOMEN PARAS MEPPI
Iltasanomien toteuttaman selvityksen mukaan Hassi on Suomen paras meppi. Iltasanomat perusti arvionsa meppejä Brysselissä toimivien lobbarien, toimittajien ja virkamiesten antamille pisteille. Hyvä Satu!
CRONBERG: RAJAVALVONTA KORVAAMASSA MAAHANMUUTTOPOLITIIKAN
Cronberg kirjoittaa blogissaan EU:n rajavalvonnasta:
”Keskellä talouskriisiä EU suunnittelee valtavaa panostusta rajavalvontaan. Niin kutsutun Eurosur-ohjelman tarkoituksena on partioida Euroopan ulkorajoja viimeisimmällä tekniikalla, muun muassa miehittämättömillä lennokeilla. Eurosurin hinta olisi lähes 400 miljoonaa euroa.
Jäsenmaat myös kehittävät niin sanottuja älykkäitä rajoja saadakseen rajojen ylitykset 100-prosenttiseen kontrolliin. Massiivinen tietopankki säilyttäisi kaikki tiedot – sormenjäljet mukaan lukien – kaikilta, jotka tulevat Unioniin tai lähtevät sieltä. Tällöin saataisiin täydellinen kuva niistä, jotka kullakin hetkellä ovat laittomasti maassa. Hintalappu on 1,1 miljardia euroa.”
HASSI: KEMIANJÄTIT VASTAAN MAIJA MEHILÄINEN
Parlamentin valiokunnissa käsiteltiin tammikuun lopussa kiihtynyttä mehiläiskatoa. Ilmiö uhkaa jo ruokatuotantoa.
Hassi kommentoi mehiläiskuolemia ja torjunta-aineiden vaikutusta niihin blogissaan:
”Tammikuussa saatiin lisävahvistusta sille, että neonikotinoidien ryhmään kuuluvat torjunta-aineet tuhoavat mehiläisiä. Aineita valmistavat kemian jättifirmat ovat kuitenkin käyneet taistoon tuotteittensa puolesta.
Mehiläiskato on ongelma hunajantuottajien lisäksi myös hedelmätarhoille, joihin mehiläispesiä viedään varmistamaan pölytys. Mutta mikä tahansa kukkiva kasvi tarvitsee pölyttäjiä, esimerkiksi mustikat, mansikat ja puolukat, muuten ei tule marjoja. Pölyttäjähyönteisiä tarvitsevat muutkin kukkivat kasvit. Mehiläiset ovat tärkeitä koko luonnolle, ei vain ihmisille.”
CRONBERG: MEDIA JA GALLUPIT TALVISODAN POTEROISSA
Vihreissä turvallisuuspolitiikkaa koordinoiva Cronberg kirjoitti Aamulehteen puolustuspolitiikan uusista haasteista:
”Tiedotusvälineet julkaisevat säännöllisesti kyselytutkimuksia siitä, mitä suomalaiset ajattelevat maanpuolustuksesta. Kysymykset pysyvät vuodesta toiseen samoina: Onko yleinen asevelvollisuus säilytettävä, ja pitäisikö Suomen liittyä Natoon?
Näkemykset tulevaisuuden todellisista uhkakuvista tai kansainvälisesti merkittävistä puolustuskysymyksistä eivät gallupien laatijoita tunnu kiinnostavan. Otetaan esimerkiksi EU:n jäsenmaiden keskinäinen puolustusyhteistyö.”
MUUTA:
Vihreät ilahtuivat kalastuspolitiikan uudesta kestävästä suunnasta!
http://www.greens-efa.eu/eu-fisheries-policy-reform-9136.html
Komission esitys rautatiepaketiksi: hyviä ehdotuksia, matkustajaliikenteen avaaminen ei saa
huonontaa palvelua:
http://www.greens-efa.eu/4th-eu-railway-package-9087.html
SEURAA MYÖS:

 Netissä:
www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org

 Twitterissä:
@satuhassi
@tarjacronberg
@EPVihreat
@GreensEP

 Facebookissa:
Satu Hassi
Tarja Cronberg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: