18.-28.2. Uutisia

CRONBERG: NEUVOTTELUJEN PIKAINEN JATKO IRANIN KANSSA LUO TOIVO

Neuvottelut Iranin ydinohjelmasta jatkuivat tällä viikolla Kazakstanin Almatyssa. Kuten oli odotettu, suuria edistysaskelia ei saavutettu. Iran ja kuusi muuta neuvottelijamaata sopivat kuitenkin neuvottelujen jatkamisesta jo maalis- ja huhtikuussa. Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Cronberg piti jatkoneuvotteluja hyvänä merkkinä.

Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/in-english.php?id=1302271738269782

Cronbergin  Middle East Voicesiin kirjoittama artikkeli:
http://www.tarjacronberg.fi/in-english.php?id=13022512165791E6

HASSI KIVIHIILEN PALUUSTA

Hassi kirjoitti blogissaan kivihiilen paluusta ja tarpeesta tiukentaa EU:n päästökauppaa:

”Maanantaina tuli julkisuuteen selvitys, joka ennustaa kivihiilen valtaavan uudelleen jalansijaa Suomessa, muun muassa puun ja turpeen kustannuksella. Selvityksen rahoitti Bioenergiayhdistys, jossa on mukana myös entinen Turveteollisuusliitto. En ottaisi sitä ihan jumalansanana, ovathan turvelobbarit uhitelleet maailman sivu, että tilalle tulee kivihiili, jos turpeen käyttöä vähennetään.

Huoli kivihiilen tulemisesta takaisin ei kuitenkaan ole kokonaan tuulesta temmattu, koska hiilidioksidipäästöistä ei tarvitse maksaa melkein mitään. EU:n päästökaupan piti luoda hiilidioksidipäästöille hinta. Alussa se olikin 20 ja 30 euron välillä tonnilta. Syksyn 2008 talousromahdus romautti myös hiilidioksidipäästön hinnan 20 ja 10 euron välille. Viime vuonna hinta laski alle 10 euron ja nyt se on viitisen euroa.”

Lue koko blogi:
http://www.satuhassi.net/2013/kivihiilen-paluu/
 
 
 
YMPÄRISTÖVALIOKUNTA KANNATTI PÄÄSTÖKAUPAN TIUKENTAMISTA

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa oli viime viikolla tärkeä äänestys päästökaupan niin sanotusta takapainottamisesta. Kyse on käytännössä päästökaupan tiukentamisesta. Taustalla on Hassin mukaan päästöoikeuksien ylitarjonta, joka on romauttanut hiilidioksiditonnin hinnan:
”Ympäristövaliokunta tuki komission ehdotusta selvällä enemmistöllä, 38-26. Olen siitä iloinen. Valiokunta siis tukee sitä, että päästökauppa korjataan vastaamaan varsinaista tarkoitustaan, sitä että se kannustaa yrityksiä investoimaan päästöjä vähentäviin vaihtoehtoihin”, kertoo Hassi blogissaan.
 
Lue koko blogi:
http://www.satuhassi.net/2013/ilmasto-ja-raha/
 

CRONBERG YDINASEISTA SAKSAN ULKOMINISTERIÖN SEMINAARISSA

Cronberg puhui 22. helmikuuta Saksan ulkoministeriössä järjestetyssä seminaarissa  ’Building the Framework for a Nuclear Weapons-Free World’. Cronberg kertoi puheessaan ydinaseiden olleen kylmän sodan turvallisuusratkaisu, jotka eivät vastaa nykyajan uhkiin. Cronberg korosti tarvetta laajentaa ydinasevapaita vyöhykkeitä, erityisesti Lähi-itään ja Euroopan unioniin.
Lue Cronbergin puhe:
http://www.tarjacronberg.fi/in-english.php?id=1302251051013DDA
 

JÄSENMAILTA VIHREÄÄ VALOA NUORISOTAKUULLE
 
Torstaina neuvosto hyväksyi yksimielisesti suosituksen EU:n nuorisotakuusta. Jäsenmaiden tulisi tarjota työtä, koulutus- tai harjoittelupaikka neljän kuukauden sisällä kaikille alle 25-vuotiaille nuorille. EU-määrärahoja nuorisotakuun toteuttamiselle ollaan varaamassa kuusi miljardia euroa vuosina 2014-2020. Jäsenmailta tarvitaan omaa panosta takuiden toteutumiseen.

Taustalla on EU-maiden ennätyskorkea nuorisotyöttömyys. Melkein joka neljäs EU-nuori on vailla työtä, ja nuorisotyöttömyys on yli kaksinkertainen yleiseen työttömyysasteeseen verrattuna. Espanjassa ja Kreikassa nuorisotyöttömyys on yli 50 prosenttia.

Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/youth-unemployment-9308.html
 

PANKKIIRIEN BONUKSILLE KATTO

Pankkien vakavaraisuuden parantamiseen tähtäävistä toimenpiteistä sovittiin parlamentin ja jäsenmaiden edustajien välillä tällä viikolla. Pankeille asetetaan pääomavaatimuksia ja pankkiireille myönnetyille bonuksille katto, joka vastaa pankkiirien yhden vuoden palkkaa. Myös pankkien toiminnan läpinäkyvyyttä parannetaan vaatimalla tiedot toimintamaissa tehdystä voitosta, maksetuista veroista ja saadusta tuesta. Jäsenmaat sen sijaan eivät suostuneet parlamentin vaatimiin tiukennuksiin koskien pankkien velkaantumisen ja väliaikaisesta rahoituksesta riippuvaisuutta. Jäsenmaiden ja parlamentin tulee vielä hyväksyä paketti virallisesti. Iso-Britannia vastustaa tiukennuksia.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/eu-bank-regulation-crd-iv-9314.html
 
 
MUUTA:

Komission ”smart borders” -esitys ei saa vihreiltä tukea:
http://www.greens-efa.eu/eu-border-control-plans-9299.html

Ministerit vesittämässä kestävää kalastuspolitiikkaa:
http://www.greens-efa.eu/eu-fisheries-policy-reform-9284.html
 
Sopu säännöistä merellä tapahtuvalle öljynporauksesta eivät takaa turvallisuutta tai määritä vastuuta onnettomuustilanteissa:
http://www.greens-efa.eu/offshore-oil-and-gas-rules-9251.html

Vihreiden vaatimukset elintarviketuotannolle:
http://www.greens-efa.eu/horsemeat-scandal-9271.html
 
 
SEURAA MYÖS:
 
Netissä:
www.satuhassi.net
www.tarjacronberg.fi
www.greens-efa.org
 
Twitterissä:
@satuhassi
@tarjacronberg
@EPVihreat
@GreensEP
 
Facebookissa:
Satu Hassi
Tarja Cronberg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: