4.-15.3. Uutisia

CRONBERG JA HASSI: TAKAPAKKIA MAATALOUDEN UUDISTAMISESSA

Hassi ja Cronberg ovat pettyneitä siihen, että parlamentti tänään suurelta osin vesitti ehdotukset maatalouden viherryttämisestä. Hassin ja Cronbergin mukaan parlamentin kanta on selkeästi huonompi kuin komission esitys.

”On todella valitettavaa, että parlamentti jätti käyttämättä tilaisuuden päivittää Euroopan maatalouden tälle vuosisadalle. Maataloustukiin käytetyllä valtavalla rahalla pitäisi edesauttaa ilmastonsuojelua ja luonnon monimuotoisuudesta huolehtimista”, toteavat Hassi ja Cronberg.

”Onneksi parlamentin täysistunto ei tukenut aivan kaikkia maatalousvaliokunnan ehdottamia heikennyksiä siihen, mitä EU-lakeja viljelijöiden tulee noudattaa. Osa maaperän suojeluun, torjunta-aineiden rajoituksiin sekä hormonien käyttöön liittyvistä vaatimuksista palautettiin, vaikka maatalousvaliokunta ehdotti niiden poistamista”, selvitti Hassi.

”Vaikka parlamentti ei jättänytkään maatalouden viherryttämistä yhtä paljon vapaaehtoisuuden varaan kuin maatalousvaliokunta, se maksaisi silti ympäristövaatimuksia rikkoville tiloille 70 prosenttia tuista. Onneksi parlamentin enemmistö sentään tuki avoimuutta, toisin kuin maatalousvaliokunnan enemmistö, joka olisi salannut maksettujen tukien määrän”, totesi
Cronberg.

Lue tiedote:
http://www.satuhassi.net/2013/hassi-ja-cronberg-takapakkia-maatalouden-uudistamisessa/

CRONBERG: MEPIT TUOMITSIVAT POHJOIS-KOREAN YDINKOKEEN

Euroopan parlamentti tuomitsi Pohjois-Korean helmikuun puolivälissä tekemän ydinkokeen torstaina hyväksytyssä päätöslauselmassa. ”Pohjois-Korean tekemä ydinkoe osoittaa hyvin konkreettisesti, että meidän on tehtävä enemmän, jotta ydinaseiden määrä maailmassa ei kasvaisi”, Cronberg toteaa.

Cronberg tuomitsee Pohjois-Korean virallisen ilmoituksen, jonka mukaan maa varaa itselleen oikeuden toteuttaa ennalta ehkäisevän ydiniskun. Hän painottaa kuitenkin, että ydinaseiden vähentäminen vaatii maailmanlaajuista työskentelyä.

”Jos ydinasemaat – myös jotkut EU-maat – lakkaisivat liittämästä ydinaseiden omistamista kansainväliseen statukseen, harvempi maa olisi kiinnostunut vankentamaan asemaansa niiden avulla.”

Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=130314135834E470

HASSI: KOSMETIIKAN ELÄINKOEKIELLOLLA ON OLLUT PITKÄ JA KIVINEN TIE

Kosmetiikan eläinkoekielto EU:ssa astui 11.3. täydellisenä voimaan. Osittaisena se on ollut voimassa jo vuosia. Hassin mukaan tie oli pitkä, mutkikas ja kivinen. Hänen mukaansa nyt saavutettiin asia, jonka puolesta eläinsuojelijat ovat kampanjoineet jo yli 20 vuotta:

”Kosmetiikkaa palvelevien eläinkokeiden kieltämistä ovat vaatineet eläinsuojelujärjestöt sekä tuhannet ja taas tuhannet eläinten ystävät. Vuosikymmenien varrella muistan kerran jos toisenkin nähneeni kuvia kaniineista, joiden silmiin on pantu tököttejä, jotta nähtäisiin aiheuttavatko ne allergioita, ja muista kärsivistä koe-eläimistä.

Eläinten pakottaminen kärsimään pelkän ihmisten turhamaisuuden vuoksi on moraalisesti kestämätöntä. Mutta niin kosmetiikan takia kuin muistakin syistä tehtyihin eläinkokeisiin liittyy toinenkin ongelma. Eläimillä saadut tulokset eivät nimittäin välttämättä päde ihmiseen. Ihmisen omiin kudoksiin, kuten iho-, maksa- ja verisuonisoluista tehtyihin ’keinoelimiin’ perustuvilla kokeilla voidaan saada pätevämpiä tuloksia. Mutta näitä menetelmiä ei ole ennen kuin joku kehittää ne.”

Lue koko blogi:
http://www.satuhassi.net/2013/kosmetiikan-elainkoekiellon-pitka-ja-kivinen-tie/

HASSI JA CRONBERG: PÖRSSIYHTIÖIDEN SUKUPUOLIKIINTIÖT TARPEEN

Hassi ja Cronberg vaativat EU:ta tekemään päätöksen pörssiyhtiöiden hallitusten sukupuolikiintiöt huolimatta siitä, että jotkin EU-jäsenmaat ja monet yritykset vastustavat tätä. Komissio antoi pitkään odotetun esityksensä kiintiöistä viime vuonna. Esityksen mukaan pörssiyhtiöiden johtokuntapaikoista 40 prosenttia pitää varata aliedustetulle sukupuolelle vuoteen 2020 mennessä.

”Politiikassa äänestäjät ovat jo tottuneet valitsemaan naisia johtoon. Yrityselämän johdossa on vielä vahva lasikatto. Tämä on valitettavaa naisille, jotka eivät pääse etenemään urallaan. Suurin häviö on kuitenkin se, että naisten osaaminen ei tule yritysten käyttöön”, sanoo Cronberg.

”On kummallista, että Saksa on ryhtynyt kampanjoimaan pörssiyhtiöiden hallitusten sukupuolikiintiöitä vastaan. Vapaaehtoisuuden kortti on jo katsottu: komissio antoi pörssiyhtiöille monta vuotta aikaa panna asia kuntoon. Useimmat yhtiöt eivät tehneet tänä aikana mitään. Kun asia ei etene vapaaehtoisesti, tarvitaan laki”, korostaa Hassi.

Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=130307161302A91F

CRONBERG: NYT ON NUORTEN VUORO

EU:n jäsenmaat hyväksyivät suosituksen nuorisotakuusta 28. helmikuuta. Jäsenmaiden pitäisi varmistaa, että alle 25-vuotiaat nuoret saavat työtä, opiskelu- tai harjoittelupaikan neljän kuukauden sisällä.

”Vaikka kyse on suosituksesta, joka ei sido jäsenmaita, on Euroopan eilinen päätös hieno uutinen etenkin Vihreille. Olemme olleet EU:ssa eturintamassa takuuta ajamassa”, kommentoi Cronberg.

”Espanjassa ja Kreikassa joka toinen työmarkkinoilla oleva nuori on toimettomana. EU:n nuorisotyöttömyys on kaksinkertainen yleiseen työttömyystasoon verrattuna. Kolmasosa työttömistä nuorista on ollut vailla työtä yli vuoden. Syrjäytymisvaara on ilmeinen”, lisää Cronberg.

Lue blogi:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-blogi.php?id=130305161628FA4B

MUUTA:

Cronberg puhui Joensuussa alueiden ennakointiseminaarissa:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=130316134656D0C1

Hassi täysistunnossa metsiin ja maankäyttöön liittyvien kasvihuonekaasupäästöjen raportoinnista:
http://www.satuhassi.net/2013/rehellisyys-maan-perii-my%c3%b6s-metsien-ja-maaper%c3%a4n-hiililaskennassa/

Hassi muovijätteen vähentämisestä ja kertakäyttöisten muovipussien kiellosta: http://www.publicserviceeurope.com/article/3208/ban-plastic-bags-across-europe-and-end-the-throw-away-society

Yksimielisyyttä neonikotinoideista ei vielä löytynyt:
http://www.greens-efa.eu/bee-declineneonicotinoid-ban-9438.html

Vihreiden Rebecca Harms: Ei avointa shekkiä Kyprokselle:
http://www.greens-efa.eu/eu-summit-cyprushungary-9436.html

Talousvalvonnan ”Two Pack” hyväksytty:
http://www.greens-efa.eu/economic-governance-2-pack-9373.html

Vihreät tuomitsevat Unkarin demokratianvastaiset lakiuudistukset:
http://www.greens-efa.eu/hungary-9364.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: