20.-31.5. Uutisia

CRONBERG JA HASSI: EU:N JA USA:N KAUPPASOPIMUS EI SAA JYRÄTÄ KULUTTAJANSUOJAA JA YMPÄRISTÖNSUOJELUA

Euroopan parlamentti viime viikolla kantaa EU:n ja Yhdysvaltojen välisten kauppasopimusneuvottelujen aloittamiseen. Sopimuksesta on toivottu vauhtia talouskasvulle. Parlamentin enemmistö tuki neuvottelujen aloittamista Yhdysvaltojen kanssa. Vihreät kritisoivat kiirettä prosessin avaamisessa. Hassi ja Cronberg korostavat, että kauppaneuvotteluja ei pidä käydä kuluttajansuojan, ympäristönsuojelun, yksityisyydensuojan eikä eurooppalaisten kulttuurialojen kustannuksella.

– Kyseessä ei ole mikä tahansa kauppasopimus, EU:n ja USA:n kansantaloudet ovat yhteensä lähes puolet maailmantaloudesta. Esitellyt laskelmat sopimuksen hyödyistä ovat olleet ylioptimistisia, kertoo ulkoasiainvaliokunnan jäsen Cronberg.

– Yhdysvallat on vaatinut löysäämään EU:n elintarvikelainsäädäntöä. Kenkä puristaa muun muassa geenimuuntelusta ja hormonien käytössä lihantuotannosta. EU:n ei missään tapauksessa tule alistua löysentämään geenimuunnellun ruoan merkintä- ja testausvaatimuksia, tai hormonien käyttökieltoa karjankasvatuksessa, vaatii Hassi.

Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=130523134111F33C&archive=0
Katso mitä suomalaismepit äänestivät asiasta:
https://epvihreat.wordpress.com/2013/05/23/23-5-aanestys-milla-ehdoilla-lahdetaan-kauppasopimukseen-yhdysvaltojen-kanssa/

CRONBERG PUOLUEKOKOUKSESSA: TURVALLISUUTTA VOIDAAN LISÄTÄ PUOLUSTUSMENOJA VÄHENTÄMÄLLÄ

Suomen turvallisuuden näkökulmasta oikea kysymys ei ole ”Nato – kyllä vai ei?” Oikea kysymys kuuluu ”Nato vai Eurooppa?” Vastauksen pitää olla Eurooppa. Näin painotti Cronberg Vihreiden puoluekokouksessa lauantaina pitämässään puheessa.

– EU:n on nyt katsottava puolustustilannettaan kokonaisuutena sen sijaan, että kaikki etsivät ratkaisuja yksin. Eurooppalaisen puolustusyhteistyön avulla nykyresurssit saataisiin tehokkaampaan käyttöön ilman, että puolustusmenot kasvaisivat. Myös Suomessa tästä vaihtoehdosta pitäisi ryhtyä käymään todellista keskustelua, Cronberg totesi.
Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=1305281053278C06&archive=0
HASSI: VERONKIERROSSA RIKKAIMMAT HYÖTYVÄT MUIDEN KUSTANNUKSELLA

Hassi puhui EU-parlamentin istuntokeskustelussa veronkierrosta ja veroparatiiseista 21.5.: ”Veronkierron hinta, tuhat miljardia euroa vuodessa, on neljä kertaa Kyproksen ja Kreikan tukipaketit yhteensä (mukaan lukien lainat) enemmän kuin kaikkien EU-maiden yhteenlaskettu julkinen velka. Suuryritysten ja superrikkaiden verovapaamatkustajuus sälyttää korkeammat verot tavallisille ihmisille, se kasvattaa tuloeroja ja sosiaalisia ongelmia.”
Lue koko puheenvuoro:
http://www.satuhassi.net/2013/veronkierrossa-rikkaimmat-hyötyvät-muiden-kustannuksella/
Katso mitä suomalaismepit äänestivät verotietojen julkistamisesta:
https://epvihreat.wordpress.com/2013/05/21/21-5-aanestys-pitaako-monikansallisten-yritysten-julkistaa-verotiedot-eri-maissa-maksetuista-veroista/

 

CRONBERG: EU:N ASEVIENTIKIELLON LOPETTAMINEN VOI LISÄTÄ VENÄJÄN JA IRANIN ASETOIMITUKSIA SYYRIAAN

EU-maiden päätös keskeyttää Syyriaan kohdistuva asevientikielto saattaa johtaa asevientikilpaan, varoittaa Euroopan parlamentin ulkoasianvaliokunnan jäsen, vihreiden toimintaa puolustusvaliokunnassa johtava Tarja Cronberg.
– Pidän erittäin valitettavana, että ulkoministerineuvosto päätyi viime yönä asevientikiellon lopettamiseen. En usko, että Syyrian tilanne voitaisiin ratkaista asein, päinvastoin, Cronberg sanoo.

– Vaikka Britannia ja Ranska ovat vakuuttaneet, että ne eivät ryhdy toimittamaan aseita Syyriaan ’ aivan lähitulevaisuudessa’, kiellon keskeyttäminen saattaa kuitenkin olla signaali muille maille. EU:n päätös lisää hyvin todennäköisesti erityisesti Venäjän ja Iranin asevientiä Syyriaan, Cronberg arvioi. Näin aseiden määrä maassa voi lisääntyä merkittävästi.
Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=130528144516C32B

HASSI: VIHREÄ TEOLLISUUSPOLITIIKKA ON TULEVAISUUDEN TYÖPAIKKOJEN SUOJELEMISTA

Saksalainen vihreä meppi Reinghard Bütikofer vieraili Suomessa maanantaina 20.5. Hassin ja Suomen vihreiden järjestämässä pressitilaisuudessa puhuttiin vihreästä teollisuuspolitiikasta.  Hassi kertoi tilaisuuden annista blogissaan:

– Poliittisessa väittelyssä uskomus, että ympäristönsuojelu on teollisuuden vihollinen, elää ja voi hyvin. Hyvä esimerkki on Suomen Keskuskauppakamarin uuden johtajan viime vuonna esittämä lista viidestä pahimmasta uhkasta Suomen elinkeinoelämälle. Yksi niistä oli EU:n energiatehokkuuspolitiikka. Kuitenkin yllä olevista cleantech-powerpointeista näkyy, että 59 prosenttia cleantech-suomalaisfirmoista toimii energiatehokkuusalalla, ja energiatehokkuus tuottaa 36 prosenttia suomalaisesta cleantech-liikevaihdosta, kirjoittaa Hassi.
Lue koko blogi:
http://www.satuhassi.net/2013/vihreä-teollisuuspolitiikka-on-tulevaisuuden-työpaikkojen-puolustamista/

CRONBERG: HALPATUOTANNOLLA ON KALLIS HINTA

Cronberg kirjoittaa Vihreässä blogissa Bangladeshin Dhakan vaatetehtaan romahtamisesta ja siitä, miten työturvallisuutta voidaan parantaa maassa.

– Bangladeshin Dhakassa romahtaneen vaatetehtaan uhriluku on noussut yli tuhannen. Kyseessä on pahin teollisuusonnettomuus sitten Intian Bhopalin hyönteismyrkkytehtaan räjähdyksen.  Onnettomuus osoittaa, kuinka huonot olot vaateteollisuuden työntekijöillä on. Purkukuntoisten tehtaiden romahdukset ja tulipalot ovat viime vuosina olleet järkyttävän yleisiä sekä Bangladeshissa että Pakistanissa. Dhakan tehdasrakennuksesta oli evakuoitu siellä sijaitsevan pankin virkailijat romahdusta edeltävänä päivänä. Tekstiilityöntekijöiden annettiin jatkaa työtään. Heidän turvallisuutensa ei ollut yhtä tärkeää, kertoo Cronberg.

Lue koko blogi:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-blogi.php?id=130523154037FFAF

 

MEPIT VETOSIVAT KOMISSIOON – EI OLIIVIÖLJYKANNUKIELTOA

Hassi ja joukko muita meppejä vetosi komissioon, jotta se ei kieltäisi oliiviöljykannuja ravintoloista. Komissio oli esittämässä, että myös ravintoloissa tarjottavassa oliiviöljyssä tulisi olla tuotemerkit. Tämä olisi tukenut annospakkauksia ja suuria tuottajia – ja lisännyt byrokratiaa. Komissio veti kohua herättäneen esityksen pois.
Lue meppien kirje komissiolle:
http://www.satuhassi.net/en/2013/open-letter-on-the-ban-of-olive-oil-cans-in-restaurants/

 

MUUTA:

EU:n suositukset jäsenmaille menevät oikeaan suuntaan
http://www.greens-efa.eu/eu-economic-and-budgetary-oversight-9935.html

EU:n vapaa liikkuvuus kärsii rajavalvontapäätöksestä
http://www.greens-efa.eu/schengen-border-control-9945.html

Eurosur ei saa tukea vihreiltä
http://www.greens-efa.eu/european-border-surveillance-eurosur-9949.html

Lääketieteellisiä kokeita koskevat säännöt uudistettavana
http://www.greens-efa.eu/clinical-trials-for-medicines-9934.html

Oikeus lakimieheen koskemaan kaikkia rikokosista epäiltyjä EU:ssa
http://www.greens-efa.eu/fundamental-rights-and-justice-9922.html

Pussy Riot Euroopan parlamentissa
http://www.greens-efa.eu/human-rights-in-russia-9923.html

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: