17.-28.6. Uutisia

VIHREÄT: SOVITUISSA RAHOITUSKEHYKSISSÄ EI EDISTYSTÄ

Eilen jäsenmaat, parlamentti ja komissio sopivat EU:n vuosien 2014-2020 rahoituskehyksistä. Vihreän ryhmän puheenjohtajat Dany Cohn-Bendit ja Rebecca Harms kritisoivat edelleen kehyksiä. Vihreiden mukaan viimeisessä sovussa ei tultu juurikaan vastaan parlamentin vaatimuksille leikkauksien vähentämisestä ja joustavuuden lisäämisestä.

Cohn-Bendit totesi, että nuorisotyöttömyyteen ja vähävaraisille suunnatut määrärahat ovat vain kosmeettisia. Harms muistutti, että jäsenmaiden vaatimat leikkaukset sisältyvät edelleen kehyksiin, vaikka talouskriisin myötä tarvittaisiin enemmän määrärahoja. Vihreät arvostelivat parlamentin puhemiehen Martin Schulzin toimintaa hänen hyväksyttyään neuvoston tarjouksen  ilman keskustelua parlamentin poliittisten ryhmien kanssa.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/multiannual-financial-framework-10185.html

CRONBERG: TOIVOA IRANIN VAALIEN JÄLKEEN

Euroopan parlamentin Iran-valtuuskuntaa vetävä Cronberg kommentoi Rohanin voittoa presidentinvaaleissa Vihreässä blogissa:

”Käytännössä kansa sai äänestää joko hyvin konservatiivisten tai vähemmän konservatiivisten ehdokkaiden välillä. Ehdokkailla nähtiin lähinnä sävyeroja. Suurta toivoa muutokseen maassa ei siis ollut, sillä uudistajamieliset oli karsittu hyväksyttyjen ehdokkaiden joukosta. Yli kuudestasadasta presidenttiehdokkaaksi havitelleesta henkilöstä virallisiksi ehdokkaiksi kelpuutettiin lopulta kuusi. Esimerkiksi kaikki kolmisenkymmentä ehdokkaaksi pyrkinyttä naista karsittiin listalta ennakkoon.

Tätä taustaa vasten vaalitulosta voidaankin pitää positiivisena yllätyksenä. Vaalit voittanut Rohani pitää laskea konservatiivien ryhmään, mutta hän on kuitenkin kuudesta ehdokkaasta uudistushenkisin. Samoin hän suhtautuu länsimaihin maltillisemmin kuin muut ehdokkaat ja selvästi maltillisemmin kuin alunperin gallupeissa korkealla ollut ydinneuvottelija. Jos joltakulta ehdokkaista voi odottaa avautumista ja muutosta, on se varmasti juuri Rohani. Hänen oli lähes koko kampanjan ajan gallupeissa melko matalalla, eikä hän saanut kansainvälisessäkään mediassa juurikaan tilaa. Hän raportoi useaan kertaan, että
esimerkiksi hänen vaalisivujaan häirittiin. Viimeisellä viikolla esimerkiksi sosiaalisessa mediassa näkyi merkkejä Rohanin aseman nousussa, mutta silti voitto ensimmäisellä kierroksella oli yllätys.”

Lue koko blogi:
http://www.vihreat.fi/blogit/tarja-cronberg/toivoa-iranin-vaalien-jalkeen

HASSI: GEENIMUUNTELU LISÄÄNTYY KESÄGRILLEISSÄ

Hassi kirjoitti Vihreään blogiin geenimuunnellulla viljalla tuotetun lihan tulosta suomalaisiin ostoskoreihin ja kesägrilleihin:

”Tänä kesänä entistä useammat suomalaiset laittavat kesägrilliinsä makkaraa, jossa on geneettisesti muunnellulla rehulla ruokittujen sikojen lihaa.

Kasviperäisen ruoan kohdalla pystymme valitsemaan, koska geenimuunnelluista aineksista tehty ruoka pitää merkitä sellaiseksi, jos geenimuunneltua ainesta on vähintään 0,7 prosenttia. Useimmat eurooppalaiset vieroksuvat GM-ruokaa, ja siksi GM-kasvistuotteita, esimerkiksi leipää, perunasalaattia, ketsuppia tai ruokaöljyjä ei kaupoista juurikaan edes löydä.

Mutta biotekniikkajätit pääsevät ruokapöytiimme takaovesta – eläintuotteiden kautta; siis lihan, maidon ja munien. EU-lainsäädäntö ei nimittäin vaadi kuluttajaa kertomaan, onko lehmä, sika, kana tai broileri ruokittu GM-rehulla.”

Lue koko blogi:
http://www.vihreat.fi/blogit/satu-hassi/geenimuunneltua-juhannusgrilliin-vai-merkinta-gm-vapaudesta-makkaraan

CRONBERG: NUORISOTYÖTTÖMYYDEN VÄHENTÄMINEN VAIKEA TEHTÄVÄ

Cronberg kommentoi Helsingin Sanomissa tämän viikon huippukokouksen asialistalla olevia toimia nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi. Nuorisotakuun toteuttamiseen varattuja määrärahoja ollaan lisäämässä kahdeksaan miljardiin alkuperäisestä kuudesta miljardista. Komissio on esittänyt määrärahojen käyttöä seuraavien vuosien aikana. PK-yrityksien rahoitusmahdollisuuksia halutaan lisätä, työllisyyden nostamiseksi.

”EU-maiden tehtävä on vaikea. Ensinnäkin työttömyyden kasvu on saatava pysähtymään. Samaan aikaan tulisi luoda uusia työpaikkoja. Kansainvälisen työjärjestö ILO:n mukaan nuorisotakuun toteuttaminen maksaa 21 miljardia euroa.

Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä on jopa 75 prosenttia työpaikoista. Pienten yritysten rahoitus on kuitenkin kriisin myötä tukossa. Rahoitus on ojannut lähinnä pankkien varaan, muita kanavia pienille yrityksille on liian vähän. Yrityslainojen korot ovat myös seuranneet maiden omia korkotasoja. Siis saksalaisille investointi on halpaa, mutta kriisimaissa se on kallista ja riskialtista. Komissio on ehdottanut työpaikkojen luomiseen Euroopan investointipankin rahoitusta. Tämä on kannatettava suunnanmuutos – aiemmin rahoitusta ovat saaneet vain isot toimijat.”

Cronberg jätti komissiolle ja neuvostolle myös kirjalliset kysymykset työllisyystoimenpiteiden mahdollisimman nopeasta toimeenpanosta.

Lue Cronbergin mielipidekirjoitus:
http://www.tarjacronberg.fi/puheita_sisalto.php?id=1306261043283B95

Lue Cronbergin kirjalliset kysymykset:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-ajankohtaista.php?id=1306201709290CCF

MUUTA:

Cronbergin ja Lochbihlerin kirjallinen kysymys Syyrian asevientiekiellon lopettamisesta:
http://www.tarjacronberg.fi/in-english.php?id=130619170823B720

Uusi sopimus sokeiden ja näkövammaisten oikeudesta julkaistuihin teoksiin:
http://www.greens-efa.eu/treaty-for-the-blind-and-visually-impaired-10191.html

Vihreät ennakoivat vaikeita neuvotteluja pankkien säännöistä ja sijoittavastuusta:
http://www.greens-efa.eu/resolution-of-failing-banks-10183.html

EU:n Horizon-tutkimusohjelmasta vaatimaton:
http://www.greens-efa.eu/horizon-2020-10158.html

Lähetetyt työntekijät: parlamentti vahvistaisi työntekijöiden oikeuksia
http://www.greens-efa.eu/posted-workers-10123.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: