1.-5.7. Uutisia

HASSI BACKLOADING-ÄÄNESTYKSEN JÄLKEEN: PÄÄSTÖKAUPPAA TIUKENNETAAN

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnassa vihreiden toimintaa vetävä Satu Hassi kommentoi parlamentin tämän viikon päätöstä tukea päästökaupan uudistamista blogissaan:

“EU-parlamentti tukiäänin 344-311 niin sanottua backloadingia, päästökaupan lievää tiukennusta, päästöoikeuksien markkinoille päästämisen takapainotusta. Se on hyvä uutinen kaikille, jotka pitävät tulevaisuutta tärkeänä. Backloading on myös ollut yksi viime kuukausien kuumimpia perunoita.

Nykyisellään päästökauppa ei täytä tehtäviään. Päästökaupan tavoite on ohjata yritykset ja muutkin valitsemaan puhtaampia vaihtoehtoja tehdessään investointeja, ja ohjata myös jokapäiväisissä valinnoissa vähentämään päästöjä edullisimmilla mahdollisilla keinoilla.”

“Eija-Riitta Korhola ja hänen hengenheimolaisensa oikeistossa pelasivat upporikasta ja rutiköyhää – ja hävisivät. He äänestivät ympäristövaliokunnan viime viikolla bacloadingiin hyväksymiä heikennyksiä vastaan. Tässä asiassa he olivat enemmistössä, yhdessä vihreiden kanssa. Markkinoilta vedettyjä päästöoikeuksia ei siis aleta tuoda takaisin heti ensi vuoden alusta. Heidän tavoitteensa oli tällä estää backloadingin hyväksyminen loppuäänestyksessä. Sen he hävisivät, backloading voitti äänin 344-311.”

Lue koko blogi:
http://www.satuhassi.net/2013/p%c3%a4%c3%a4st%c3%b6kauppaa-tiukennetaan-toivoa-tulevaisuudelle-lapsille-ja-planeetalle/

Katso miten suomalaismepit äänestivät?
https://epvihreat.wordpress.com/2013/07/03/3-7-aanestys-tiukennetaanko-paastokauppaa/

CRONBERG: PARLAMENTIN ÄÄNESTYS EU:N ASEKAUPASTA TAPPIO IHMISOIKEUKSILLE

Euroopan parlamentin vihreiden toimintaa turvallisuuspoliittisen alivaliokunnassa vetävä Tarja Cronberg moittii parlamentin täysistunnossa hyväksymää päätöslauselmaa neuvoston asevientiä koskevasta yhteisestä kannasta.

“Päätöslauselma ei tue asevientisääntöjen uudistamista. Parlamentti jakautui ihmisoikeuksien puolustajiin ja asevientiteollisuuden edunajajiin. Hyväksytyksi tuli oikeiston ja liberaalien hyvin konservatiivinen linja. Mepit eivät vaadi neuvostolta lisää avoimuutta, korruption vastaisia toimia ja ihmisoikeuksien parempaa huomioimista”, kertoo Cronberg.

“On harmi, ettei liberaalien neuvottelijana toiminut Anneli Jäätteenmäki tukenut vihreiden ja vasemmiston edistyksellisempää ehdotusta. Aiemmin Jäätteenmäki on vaatinut kanssamme tiukempaa valvontaa. Yllättävä liitto oikeiston kanssa on todella huono uutinen niille, jotka ovat odottaneet parlamentilta ihmisoikeuksien vahtikoiran asemaa suhteessa neuvostoon”, sanoo Cronberg.

“Oikeiston ja liberaalien päätöslauselma on ihmisoikeuksien osalta suorastaan häpeällisen pehmeä. Ihmisoikeuksien kunnioittamisen vaatimus aseviennin sallimiseksi on ollut EU:n yhteisen kannan lisäarvo ja kulmakivi. Tältä osin parlamentti kanta jää heikommaksi kuin jäsenmaiden, jotka ovat pyrkineet uudistamaan sääntöjä”, arvioi Cronberg.

Lue koko tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=130704143028FF2D

Katso miten suomalaismepit äänestivät?
https://epvihreat.wordpress.com/2013/07/05/176620827/

PARLAMENTTI TUTKIMAAN USA:N VAKOILUA – KAUPPANEUVOTTELUJEN ALKUA EI KUITENKAAN LYKÄTTÄISI

Mepit hyväksyivät päätöslauselman Yhdysvaltojen vakoilutoiminnasta. Siinä vaaditaan, että kansalaisvapauksien valiokunta laatii vakoilusta tutkimuksen. Meppien enemmistö ei antanut tukea vihreiden vaatimukselle lykätä 8.7. alkavia EU:n ja USA:n vapaakauppaneuvotteluja, kunnes Yhdysvallat sitovasti vahvistaa kunnioittavansa tietosuojaa.

Vihreiden Rebecca Harms kommentoi, että tarkoituksena on selvittää perin pohjin Yhdysvaltojen vakoilutoiminta, sekä eurooppalaisten tiedustelupalvelujen mahdollinen avunanto.

Vihreät avasivat kansalaisvetoomuksen, jonka kautta voi vedota komissioon vapaakauppaneuvottelujen lykkäämiseksi.

Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/nsa-surveillance-10293.html

Katso miten suomalaismepit äänestivät?
https://epvihreat.wordpress.com/2013/07/05/4-7-aanestys-jaadytetaanko-kauppaneuvottelut-usan-kanssa-nsa-vakoiluohjelman-takia-pitaako-snowdenille-myontaa-turvapaikka/

Allekirjoita vetoomus:
http://www.stop-us-negotiations.eu/

VIHREÄT EIVÄT TUKENEET KOMPROMISSIA RAHOITUSKEHYKSISTÄ

Täysistunto hyväksyi tällä viikolla neuvoston kanssa sovitut rahoituskehykset vuosille 2014-2020. Vihreät äänestivät kompromissia vastaan. Vihreiden puheenjohtaja Rebecca Harms kritisoi kehysten tukevan vanhentuneita EU:n tavoitteita, eikä vastaavaan tämän hetken ongelmiin, kuten työttömyyteen tai taloudelliseen taantumaan. Harmsin mukaan parlamentin vaatimukset budjetin modernisoinnista eivät juuri toteutuneet kompromississa.

Vihreiden neuvottelijana toimineen Helga Trüpelin mielestä neuvosto ei antanut periksi missään parlamentin keskeisissä vaatimuksissa. Hän arvioi parlamentin neuvotteluaseman suhteessa neuvostoon kärsivän parlamentin luovuttua liian helposti keskeisissä rahoituskehysneuvotteluissa.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/multiannual-financial-framework-2014-2020-10240.html

SIJOITUSRAHASTOT: OIKEISTO JA LIBERAALIT BLOKKASIVAT SIJOITTAJAN SUOJAN VAHVISTAMISEN

Täysistunnossa äänestettiin sijoitusrahastoja koskevista säännöistä. Asian vihreä valmistelija Sven Giegold oli pettynyt äänestyksen jälkeen, sillä esitys rahastonhoitajien bonuksien katosta hylättiin. Bonuskatto oli asetettu varsin ylhäälle, se olisi vastannut kahden vuoden palkkaa. Periaate on jo käytössä pankkialalla.

Myös perusteettomia rahastonhoitomaksuja haluttiin rajoittaa, mutta liberaalit ja oikeisto kaatoivat esitykset. Sijoittajan turvaa kuitenkin haluttiin parantaa ja luoda sijoitusrahastoille sanktiojärjestelmä. Asiasta neuvotellaan seuraavaksi jäsenmaiden ja parlamentin välillä.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/investment-fund-rules-ucits-10268.html

PANKKITOIMINTA HALUTAAN ERIYTTÄÄ

Mepit hyväksyivät mietinnön pankkisektorin uudistamisesta. Komissiolta odotetaan esitystä uudistuksista lokakuussa. Tarkoituksena on uudistaa pankkialan rakennetta, päästä eroon valtion tuista ja rajoittaa pankkitoiminnan riskejä.

Mepit kannattivat palvelupankkitoiminnan ja riskialttiimman rahoituspankkitoiminnan eriyttämistä toisistaan. Vihreät haluaisivat vahvistaa myös pankin sisäisiä palomuureja. Vihreiden Philippe
Lambertsin mukaan pankkisektori lobbaa ankarasti uudistuksia vastaan, ja on jo estänyt niitä esimerkiksi Ranskassa.

Lue tiedote:
http://www.greens-efa.eu/banking-reform-10260.html

MUUTA

Täysistunto: Unkarin lakiuudistukset EU:n arvojen vastaisia:
http://www.greens-efa.eu/hungary-10253.html

Mepit säilyttäisivät rahoitusmarkkinaveron olennaiset osat:
http://www.greens-efa.eu/financial-transaction-tax-10263.html

EU:lta ja YK:lta tarvitaan toimia Egyptin väkivallan loppumiseksi:
http://www.greens-efa.eu/egypt-10286.html

Heikoimmassa asemassa olevien oikeus terveydenhoitoon ja sosiaaliturvaan uhattuna:
http://www.greens-efa.eu/access-to-care-10290.html

Hassin kirjallinen kysymys pippuri- ja kaasusumuttimien myynnin rajoittamisesta:
http://www.satuhassi.net/2013/pippuri-ja-kaasusumuttimien-myynnin-ja-hallussapidon-rajoittaminen/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: