13.9.-1.10. Uutisia

HASSI IPCC-RAPORTISTA: PÄÄSTÖJÄ VÄHENNETTÄVÄ RADIKAALISTI JA NOPEASTI

Hassi kommentoi perjantaina kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n julkaisemaa tiivistelmää uudesta viidennestä raportistaan:

”Ilmastonmuutosta aiheuttavia päästöjä on vähennettävä radikaalisti ja nopeasti, muuten tuomitsemme tämän päivän lapset elämään erilaisella planeetalla kuin se maapallo, jolla inhimillinen sivilisaatio on kehittynyt.”
”Ensimmäistä kertaa IPCC antaa “hiilibudjetin”, arvion siitä paljonko ihmiskunta kaiken kaikkiaan tästä eteenpäin voi vielä tupruttaa päästöjä. Jos haluamme, että lämpeneminen pysyy alle kahden asteen, hiilibudjetti on 800 gigatonnia, josta 531 gigatonnia on jo käytetty vuoteen 2011 mennessä, jäljellä on siis alle 300 gigatonnia”.
Lue blogi:
http://www.satuhassi.net/2013/päästöjä-vähennettävä-rajusti-muuten-heitämme-lapset-tuntemattomalle-planeetalle/

CRONBERG: METSÄSTRATEGIA KÄSITTELYYN

Cronberg kirjoittaa Itä- ja Länsi-Savo -lehdissä komission antamasta metsästrategiaesityksestä:

”Komissio julkisti vihdoin uuden EU:n metsästrategian. Ehdin jo huudella sen perään: tein kirjallisen kysymyksen komissiolle siitä, minne laajasti valmisteltu strategia on kadonnut ja miksi.”

”Uuden strategian ydin on kestävä metsänhoito. Haaste on luoda sille yhteiset kriteerit niin, että taustalla olevat tavoitteet kestävyydestä laajasti tulevat lähemmäs eikä byrokratia saati asioiden ristiriitaisuudet kriteerien vuoksi enää kasva, päinvastoin.”

Lue kirjoitus:
http://www.tarjacronberg.fi/puheita_sisalto.php?id=131002102301FB57

HASSI OIKOI ROMANIAN PÄÄMINISTERIN TIETOJA SYANIDIN KÄYTÖSTÄ KAIVOKSISSA

Hassi oikoi Romanian pääministerin väitteitä syanidin käytöstä kaivoksissa. Pääministeri Victor Pontan mukaan syanidia käytetään yleisesti suomalaisissa kaivoksissa ja se ei aiheuta ongelmia. Hassi korjasi kyseessä olevan muutaman kaivoksen, ja syanidia on vuotanut vesistöön Kittilän kultakaivokselta, vaikka aineen piti olla suljetussa kierrossa. Ponta haki suomalaisesta kaivosteollisuudesta esimerkkiä kiistellylle Rosia Montanan kaivoshankkeelle.

Lue lisää: 
http://www.satuhassi.net/2013/commenting-the-statement-of-romanian-pm-on-cyanide-in-gold-mining/

CRONBERG: SUOMI EI OLE ENÄÄ AUTTAVA POHJOISMAA

Cronberg kirjoitti Helsingin Sanomissa Syyrian tilanteesta ja pakolaisten ottamisesta Suomeen:

”Suomessa on noin 70 syyrialaispakolaista, Ruotsissa heitä on 15 000 ja Norjassa 3 500. Muukalaisvihamielisemmäksi kääntyneessä Tanskassakin pakolaisia on kymmenkertainen määrä, 730. Suomen hallitus on päättänyt lisätä pakolaisten määrää 500:lla. Pakolaiskiintiöstä otetaan 200, mikä merkitsee vähemmän pakolaisia muualta, ja 300 sen ulkopuolelta.”

”Suomessa on silti väläytetty jopa pakolaiskiintiön lakkauttamista. Se tarkoittaisi käytännössä eristäytymistä kansainvälisestä yhteisöstä ja irtisanoutumista kansainvälisistä pakolaissopimuksista. Ehdotuksia heitettäessä on unohdettu miettiä, miten dramaattiset seuraukset niillä olisi Suomen asemaan kansainvälisessä yhteisössä.”

Lue kirjoitus:
http://www.tarjacronberg.fi/puheita_sisalto.php?id=13100210201941F0

HASSI: EN OLISI USKONUT VENÄLÄISEN YDINVOIMALAN RAKENTAMISTA SUOMEEN

Hassi kommentoi Fennovoiman ja Rosatomin yhteistyötä blogissaan. Hassi muistutti, että ydinvoimahankkeen periaatepäätöksen yhtenä perusteena oli Venäjä-riippuvuuden vähentäminen:
”Tähän asti yksi keskeisistä ydinvoiman puolustajien argumenteista on ollut Venäjä-riippuvuuden vähentäminen. Kun eduskunta vuonna 2002 antoi luvan Olkiluodon kolmosreaktorille – sille jonka rakennusaikataulu on joka vuosi venynyt suunnilleen yhden vuoden lisää  – Venäjä mainittiin täysistuntokeskusteluissa melkein 400 kertaa. Suurin osa näistä oli ydinvoiman kannattajien puheenvuoroja.”

Lue blogi:
http://www.satuhassi.net/2013/ihanko-oikeasti-rosatomin-ydinreaktori-suomeen/

CRONBERG: NUORISOTYÖTTÖMYYDEN VÄHENTÄMISEEN OIKEITA TOIMIA NYT

Cronberg kirjoitti Finunionsin blogissa Euroopan nuorisotyöttömydestä:
”EU-johtajat ymmärtävät nuorisotyöttömyyden olevan EU:n keskeinen ongelma. Puheita riittää. Silti vastuuta pakoillaan. Komission puheenjohtaja Barroso jopa korosti viime viikolla Strasbourgissa pitämässään unionin tila -puheessaan jäsenmaiden ongelmien olevan niiden omia. Se tuntuu vastuun pakoilulta, kun nimenomaan EU:n apupakettien tiukat ehdot ja vaaditut toimet ovat syventäneet kriisiä. Oxfam varoittikin, että nk. austerity-politiikka voi vieläkin ajaa 25 miljoonaa EU-kansalaista köyhyyteen. Aikaisemmin on arvioitu, että noin 15 miljoonaa nuorta uhkaa syrjäytyä.”

”On korkea aika saada esimerkiksi Euroopan investointipankki rahoittamaan myös pienempiä – niitä eniten työllistäviä – yrityksiä. Pienet yritykset eivät saa jäädä investointien kakkoskastiin, jos kriisistä halutaan nousta. Mutta keinot viipyvät.”


Lue blogi:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-blogi.php?id=1309201315112E91

VIHREÄT PETTYNEITÄ MAATALOUSUUDISTUKSEEN


Vihreiden parlamenttiryhmä pettyi jäsenmaiden ja parlamentin neuvottelijoiden sopimaan kompromissiin EU:n maatalouspolitiikan uudistuksesta. Se on ryhmän mielestä huomattavasti heikompi kuin parlamentin keväällä hyväksymä kanta. Vihreiden mukaan koko uudistuksen tärkein tavoite viherryttäminen ei etene uudistuksen myötä. Myös vihreiden ajama maataloustukien enimmäismäärän rajoittaminen hylättiin kompromissista. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tukea jaetaan isoille agribisneksille, jotka tulisivat toimeen ilmankin. Myös kehitysmaiden ruokamarkkinoita häiritsevät EU:n vientituet päätettiin säästää.

Lue tiedote:

http://www.greens-efa.eu/cap-reform-10598.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: