20.-25.10. Uutisia

CRONBERG LAMPEDUSASTA: PARLAMENTTI VAATII MUUTOSTA

Mepit hyväksyivät päätöslauselman Lampedusan onnettomuudesta ja EU:n vastuusta. Cronbergin mukaan parlamentti vaatii EU:n ja jäsenmaiden maahanmuuttopolitiikkaan ja rajavalvontaan muutosta, jotta vastaavilta onnettomuuksilta voidaan jatkossa välttyä. Rajavalvontaan on saatava mukaan auttamisvelvoite, mutta EU:n pitää luoda mahdollisuuksia myös lailliseen maahanmuuttoon.

”Merihädässä tulee parlamentin mukaan aina auttaa, siihen on kannustettava ja missään tapauksessa auttamista ei saa kieltää. Auttamisen tulee olla osa EU:n EUROSUR- ja FRONTEX-rajavalvonnan tehtäviä. Vihreät ovat vaatineet laittomien maahanmuuttajien turvallisuuden takaamista osaksi vasta muodostettavan EUROSURin tehtäviä, mutta jäsenmaat vastustavat. Viimeistään nyt on uudelleenarvioinnin paikka. Kun FRONTEXin ja EUROSURin tehtävät laajennetaan takaamaan maahanmuuttajien turvallisuus merellä, myös rahoitusta turvallisuuden takaamiseen tarvitaan lisää.”

”Välimeri on pitkän matkan yksi viimeisistä etapeista. Siksi pitää varmistaa, ettei omaa henkeä tarvitse uhata vaarallisella matkalla. Tähän tarvitaan EU:n aktiivista panostusta rauhan ja turvallisuuden takaamiseksi lähtömaissa. Se ei kuitenkaan aina tule onnistumaan, ja siksi tarvitsemme viipymättä käyttöön yhteisen turvapaikkapolitiikan ja humanitääriset viisumit. EU:hun on voitava tulla myös laillisia reittejä. Pallo niiden takaamiseksi on nyt EU:n jäsenmailla.”

Lue Cronbergin blogi:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-blogi.php?id=13102316344311E5

HASSI: EU:N TIETOSUOJAA PÄIVITETÄÄN NYKYAIKAAN

EU-parlamentin kansalaisvapauksien ja oikeuksien valiokunta otti kantaa tietosuojan sääntöjen uudistamiseen. Neuvotteluja asiasta johtaa vihreä Jan-Philipp Albrecht. Hassin mukaan valiokunnan hyväksymä esitys olisi iso askel eteenpäin tietosuojan parantamiseksi.

”Tietosuoja-asetus kuuluu koko parlamenttikauden kiihkeimmin lobattujen asioiden joukkoon. Vastakkain ovat olleet toisaalta kansalaisen oikeudet – yksityisyys ja tietosuoja – toisaalta muun muassa Googlen, Facebookin, Yahoon, Ebayn ja Amazonin halu tehdä rahaa meistä keräämillään tiedoilla, kuten henkilökohtaisen nettiprofiilimme mukaan kohdennetuilla mainoksilla. USA:n kauppakamari on kiivaasti lobannut ’Big Datan’ rinnalla.”

”LIBE-valiokunnan hyväksymä asetus parantaisi tietosuojaamme radikaalisti. Ihmisistä ei enää saisi kerätä järjestelmällisesti tietoja ilman ihmisen itse antamaa valtuutusta, joka pitää pyytää selvästi ja helppotajuisesti. Ihmiselle tulee oikeus ’tulla unohdetuksi’, saada omat tietonsa poistetuiksi. Tietosuojaa tulee noudattaa myös EU:n ulkopuolella, myös Yhdysvalloissa.”

Lue Hassin blogi:
http://www.satuhassi.net/2013/eu-tietosuoja-nykyaikaan-vihre%c3%a4-raportoija-sel%c3%a4tti-ylikansalliset-nettij%c3%a4tit/

CRONBERG: PARLAMENTTI AVAISI EU-EDUSTUSTON IRANIIN

Osana yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevaa vuosittaista mietintöä Euroopan parlamentti hyväksyi vaatimuksen, jonka mukaan Iraniin on avattava EU-edustusto. Parlamentin Iran-valtuuskuntaa vetävä Cronberg sanoi:

”Euroopan parlamentin hyväksymä lisävaatimus yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevaan raporttiin Iraniin avattavasta EU-edustustosta on erittäin tervetullut. EU:lla on nyt mahdollisuus johon on tartuttava. EU tarvitsee kattavan, oman Iran-politiikan.”

”Euroopan Unionin ja Iranin välistä vuoropuhelua on vahvistettava aloittamalla keskustelu tärkeistä aiheista, kuten ihmisoikeuksista, Syyrian sodasta ja huumekaupasta.”

Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=13102416173747F0

HASSI: GREENPEACEN AKTIVISTIT VAPAUTETTAVA

Ympäristövaliokunnassa vihreiden toimintaa vetävä Hassi puhui parlamentin täysistunnossa Greenpeacen aktivistien vapauttamisen puolesta:

”Vain alle kolmasosa tunnetuista fossiilivaroista voidaan polttaa, jos ilmastonmuutos halutaan hillitä tasolle, jonka yhteiskunnat kykenevät kestämään. Tämän sanoi IEA, kansainvälinen energiajärjestö viime syksynä ja äskettäin IPCC vahvisti saman. Protestointi arktista öljynporausta vastaan on yritystä puolustaa meidän kaikkien ja lastemme tulevaisuutta.”

”Myös syyte huliganismista seitsemän vuoden rangaistusuhkineen on suhteeton, kysehän ei ollut vahingonteosta vaan rauhanomaisesta protestista. EU-maiden hallitusten tulee tukea Alankomaiden hallituksen oikeudellisia vaatimuksia Venäjän hallitusta vastaan. EU:n pitää vaatia oikeudellisten normien ja ihmisoikeuksien kunnioittamista, vangittujen aktiivien vapauttamista.”

Lue puheenvuoro:
http://www.satuhassi.net/2013/greenpeacen-aktiivit-pit%c3%a4%c3%a4-vapauttaa/

HARMS: HUIPPUKOKOUS PETTYMYS

Vihreiden puheenjohtaja Rebecca Harms kommentoi tämänpäiväisen huippukokouksen olevan pettymys. EU-johtajat eivät ole etenemässä tietosuojan tiukentamisessa. EU on ollut Harmsin mukaan järkyttynyt Merkelin kännykän salakuuntelusta, mutta ei silti tunnu löytävän painostuskeinoja Yhdysvaltojen suuntaan. Jäsenmaat muun muassa päättivät, että Yhdysvaltojen vastustama tietosuoja-asetus saadaan valmiiksi vasta vuonna 2015 eli vuoden suunnitellusta aikataulusta jäljessä. Myös vastaus Lampedusan onnettomuuteen jäi antamatta. Harms pelkää että asia palaa jäsenmaiden käsittelyyn vasta seuraavan katastrofaalisen onnettomuuden myötä.

Lue vihreiden tiedote:
http://www.greens-efa.eu/eu-gipfel-10826.html

MUUTA

Valtaosa suomalaismepeistä kannattaa maataloustukien maksamista tupakalle:
https://epvihreat.wordpress.com/2013/10/24/23-10-aanestys-maksetaanko-tupakalle-maataloustukia/

Mepit ottivat taas kantaa naisten oikeudesta aborttiin, asia palautettiin valiokuntaan:
https://epvihreat.wordpress.com/2013/10/22/22-10-aanestys-onko-naisella-oikeus-aborttiin/

Mepit vaativat SWIFT-pankkitietosopimusta jäädytettäväksi:
http://www.greens-efa.eu/nsaswift-scandal-10789.html

Kestävä kalastuspolitiikka jäi huomioimatta kalastusrahastossa:
http://www.greens-efa.eu/eu-fisheries-fund-10788.html

Tekonivelten ja rintaimplanttien säätelyä kiristetään:
http://www.greens-efa.eu/medical-devices-and-public-health-10774.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: