10.12.2013 Äänestys – Saako merenpohjaa tuhoavaa pohjatroolausta jatkaa?

Mepit äänestivät 10.12.2013 Arseniksen mietinnöstä, joka käsitteli syvän meren kalastusta. Muutosesitys 62 koski pohjatroolausta. Pohjatroolauksessa vedetään suuria verkkoja merenpohjaa pitkin. Verkkoihin kiinnitetyt metallilevyt ja kumipyörät tuhoavat merenpohjan herkkiä eliöitä kuten esimerkiksi koralleja. Komissio esitti pohjatroolien kieltämistä siirtymäajan jälkeen.

Komission esitys:

”Pohjatrooleja tai -verkkoja käyttäville aluksille myönnettyjen 4 artiklan 1 kohdassa tarkoitettujen kalastuslupien voimassaolo päättyy viimeistään kahden vuoden kuluttua tämän asetuksen voimaantulosta. Kyseisen määräajan jälkeen kalastuslupia ei enää myönnetä tai uusita syvänmeren lajien kohdennettuun kalastukseen näillä pyydyksillä”.

Muutetaan muotoon, jossa ainoastaan selvitetään pohjatroolauksen vaikutusta:

”Neljän vuoden kuluttua tämän asetuksen voimaantulopäivästä komissio arvioi sen täytäntöönpanoa 21 artiklan mukaisesti. Siinä arvioidaan kaikkien syvänmeren lajien kalastuksen pyydystyyppien käyttöä ja erityishuomiota kiinnitetään kaikista haavoittuvimpiin lajeihin ja haavoittuviin meriekosysteemeihin. Jos arviointi osoittaa, että liitteessä I lueteltuja syvänmeren lajeja, lukuun ottamatta liitteessä I lueteltuja lajeja, joiden osalta soveltamista lykätään 4 artiklan 2 kohdan c alakohdan mukaisesti, ei hyödynnetä sellaisella kestävällä enimmäistuottotasolla, joka on riittävä syvänmeren lajien kantojen palauttamiseksi ja säilyttämiseksikestävän enimmäistuoton mahdollistavalle tasolle, ja että syvänmeren haavoittuvia meriekosysteemejä ei suojella merkittäviltä haittavaikutuksilta, komissio antaa ennen… + *ehdotuksen tämän asetuksen muuttamiseksi. Ehdotuksessa on varmistettava, että 4 artiklassa tarkoitettua syvänmeren lajien kalastusta pohjatrooleilla tai -verkoilla varten myönnettyjen kalastuslupien voimassaolo päättyy eikä niitä uusita ja että otetaan käyttöön pohjakalastuksessa käytettäviä pyydyksiä, pohjasiima-alukset mukaan lukien, koskevia toimia haavoittuvimpien lajien suojelun varmistamiseksi.”

Puolesta: Sarvamaa

Vastaan: Torvalds, Terho, Essayah, Korhola, Pietikäinen, Jaakonsaari, Repo, Cronberg, Hassi

Tyhjää: Takkula

Poissa: Pakarinen, Jäätteenmäki

Muutosesitys hyväksytty äänin 342-326.

Katso 10.12. nimenhuutoäänestykset s. 27-28:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bPV%2b20131210%2bRES-RCV%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fFI&language=FI

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: