1.-23.4. Uutisia

CRONBERG: EU:N TULEE AJAA RAUHANOMAISTA RATKAISUA UKRAINASSA

Mepit hyväksyivät viime viikolla Strasbourgissa päätöslauselman Ukrainasta. Vihreiden toimintaa ulkoasiainvaliokunnassa vetävä Cronberg kertoi:

”Ukrainan epävakauttaminen jatkuu kovaa vauhtia. Huomenna alkavilla neuvotteluilla Ukrainan, Venäjän, EU:n ja USA:n välillä tulee olemaan ratkaiseva merkitys kehitykselle. Ukrainan ja Venäjän on korkea aika ryhtyä vuoropuheluun. EU:n tehtävänä on tehdä kaikkensa jotta strategisesta neuvotteluyhteydestä tulee mahdollisimman rakentava ja että Venäjä ja Ukraina saadaan saman neuvottelupöydän ääreen.”

”Olemme kohta tilanteessa jossa Euroopassa kyseenalaistetaan sitoutuminen rauhaan ja alueelliseen koskemattomuuteen. Ukrainan tilanne osoittaa että Euroopan rauhaan tähtäävät kansainväliset sopimukset ja järjestöt eivät enää ole olennaisia. Seuraukset ovat tuhoisia. Mikäli Venäjä ei jatkossakaan huomioi Budapestin sopimusta vuodelta 1994, siitä voi seurata ydinaseiden leviäminen. Venäjän eristäminen tämän johdosta on aivan yhtä kestämätön päätös kuin Venäjän omat lännenvastaiset toimet. Kestävä rauha Ukrainassa ja koko Euroopassa pystytään takaamaan ainoastaan Venäjän osallistumisella.”

Lue tiedote:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-lehdistotiedote.php?id=1404161645000DE4

HASSI: PARLAMENTTI TUKI SITOVIA MUOVIKASSIEN KÄYTÖN VÄHENTÄMISTAVOITTEITA

Parlamentti otti 16.4. kantaa komission ehdotukseen muovikassien käytön vähentämisestä. Parlamentti tuki isolla enemmistöllä, 570-80, ympäristövaliokunnan ehdotusta sitovista muovikassien käytön vähentämistavoitteista, joiden mukaan EU-maiden tulee vähentää kertakäyttöisten ohuiden muovikassien käyttöä puoleen kolmessa vuodessa, ja viidessä vuodessa pitää vähentää 80 prosenttia, eli muovikassien käyttö tulisi vähentää viidesosaan nykyisestä.

”Muoviroska on iso ja kasvava ympäristöongelma. Samat ominaisuudet, jotka tekevät muovipusseista käteviä, eli keveys, kestävyys ja hajoamattomuus, tekevät niistä myös pahan ympäristöriesan. EU-komissio arvioi, että Euroopassa vuosittain 8 miljardia muovikassia lentää ympäristöä roskaamaan. Luontoon joutunut muovi ei häviä, vaan jauhautuu yhä pienemmiksi ja pienemmiksi paloiksi”, kertoo Hassi.

”EU-maissa kulutetaan melkein 100 miljardia muovikassia vuodessa, keskimäärin 200 EU-kansalaista kohti. Se on enemmän kuin pussi päivässä perhettä kohti. 90 prosenttia niistä on ohuita, alle 0,05 millimetrin paksuisia kertakäyttöpusseja, jotka ovat ympäristön roskaantumisen kannalta pahimpia, ja joita parlamentin tänään hyväksymä ehdotus koskee”, sanoo Hassi.

Lue Hassin blogi:
http://www.satuhassi.net/2014/pussipostia/

CRONBERG: NATO ESTÄÄ TURVALLISUUSPOLIITTISTA KESKUSTELUA EU:SSA

Cronberg, vihreiden koordinaattori parlamentin turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa alivaliokunnassa, kirjoitti Vihreän Langan vastineessa Natosta ja Euroopan turvallisuusyhteistyöstä.

”Naton olemassaolo on itse asiassa estänyt turvallisuus- ja puolustuspoliittisen keskustelun EU:n sisällä. Kun asiasta pitäisi keskustella parlamentin turvallisuus- ja puolustusvaliokunnassa jossa istun, EU:ta vastustavat britit estävät keskustelun viittaamalla heti Natoon. Keskustelu tyrehtyy eikä edes valiokunnan ranskalainen puheenjohtaja halua väitellä brittien kanssa EU:n yhteisestä turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta.”

”Lisäämällä puolustusyhteistyötä EU-maat saisivat enemmän turvallisuutta vähemmällä rahalla. Sen sijaan että jokainen maa hankkii kaiken itse ja yksin, on lisättävä puolustuksen yhteisostoja. Seuraavan kymmenen vuoden aikana Eurooppaan on tarkoitus tilata 20 eri mallin panssarivaunuja. Aivan järjetöntä. Samoin Euroopan armeijoilla on seitsemän eri tyyppiä taisteluhelikoptereita”, kommentoi Cronberg.

Lue kirjoitus:
http://www.tarjacronberg.fi/mep-blogi.php?id=140411111211763A&archive=0

HASSI: LENTOLIIKENNE PÄÄSTETTIIN PÄLKÄHÄSTÄ

Parlamentti äänesti 3.4. lentoliikenteen päästökaupasta. Kansainvälinen lentoliikenne jätettiin päätöksellä myös seuraavaksi neljäksi vuodeksi lentoliikenteen päästökaupan ulkopuolelle. Vihreät vastustivat päätöstä, joka jättää leijonanosan lentoliikenteestä päästökaupan ulkopuolelle, ja vähentää siten sen tehoa merkittävästi. Vihreiden puolesta asiasta vastannut Hassi kertoo, että nyt ollaan vastuuttomasti purkamassa tärkeää ilmastopolitiikan keinoa – vastineena vain toivo siitä, että lentoliikenteen päästöihin puututaan maailmanlaajuisella sopimuksena. Hassin mukaan Airbus ja muut päästökauppaa vastustaneet eurooppalaiset lentoyhtiöt ovat osoittaneet olevansa vastuuttomia neuvottelukumppaneita.

Lue vihreiden tiedote:
http://www.satuhassi.net/en/2014/meps-vote-to-let-aviation-off-the-hook-for-vague-hope-of-future-global-action/

MUUTA

Lobbarirekisteriä päivitettiin, vaatimattomasti:
http://www.greens-efa.eu/lobbying-transparency-rules-12259.html

Lähetettyjen työntekijöiden oikeudet kohentuvat:
http://www.greens-efa.eu/eu-rules-on-posted-workers-12291.html

Megareikoille punaista valoa:
http://www.greens-efa.eu/eu-truck-size-rulesmonster-trucks-12249.html

Pankkiunioni etenee, mutta jäsenmaiden ehdoilla:
http://www.greens-efa.eu/banking-union-12248.html

Jätekuljetuksille kolmansiin maihin tiukemmat säännöt:
http://www.greens-efa.eu/waste-shipments-12312.html

FRONTEXin uudet säännöt parannus, mutta petrattavaa jää:
http://www.greens-efa.eu/rescuing-refugees-at-sea-12281.html

Ruualla ja muilla hyödykkeillä keinottelu kuriin:
http://www.greens-efa.eu/financial-and-investment-rules-mifid-12264.html

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: